Keresztény család

Istenkeresés az élet labirintusában...

10 dolog, amit a nőknek a férfiakról tudni kellene

2015. március 26. 19:12 - Kereszteny Család

1621944_m.jpg

A férfiak és a nők eléggé másképpen működnek. Férfiként nekem is gyakran gondot okoz megértetni magam és azt gondolom, mi férfiak sokkal jobbak vagyunk annál, ahogy a nők bennünket látnak. Az alábbi lista egy széleskörű felmérés alapján készült, a leggyakoribb válaszokat Jim Burns gyűjtötte csokorba, akitől hasonló témában már jelent meg egy cikk itt a blogon.

Senki számára sem lehet meglepő, hogy Isten a férfit és a nőt különböző módon „kötötte be”. Mindannyian fedeztünk fel már eltéréseket, de gyakran a legnyilvánvalóbb különbségek rejtve maradnak. Shaunti Feldhahn egy széles körben ismert újságíró, szerző és előadó egy fantasztikus könyvet írt, „Csak nőknek: Amit tudnod kell a férfiak lelkivilágáról (For Women Only: What You Need to Know About the Inner Lives of Men) címmel. A könyvében számos meglepő igazságot mesél el, melyekre több mint 1000 férfival készített interjú során jött rá. Shauntival a rádióműsoromban lehetőségem volt egy interjút készíteni, ahol arról a 10 dologról beszélgettünk, amit férfiak leginkább szeretnének saját magukkal kapcsolatban tudatni a nőkkel. Úgy gondolom, ez a 10 dolog lenyűgöző! Sőt, hiszek abban, ha sikerül megértened ezeket, akkor azok nagyban javítani fogják a férjeddel való kapcsolatodat és a házasságodat!

1. A férfiak éreznék magukat inkább kevésbé szeretve, mint alkalmatlannak és olyannak, akit nem tisztelnek

A férjeknek szükségük van a tudatra, hogy őket a feleségük nagyra értékeli mind a családjukban, mind a környezetükben. A férfiak szárnyakat kapnak mikor érzik, hogy a feleségeik csodálják őket, bíznak és hisznek bennük. Shaunti Feldhahn kutatása egyértelműen kimutatta, hogy a férfiak inkább éreznének a feleségük irányából kevesebb szerelmet, csak kapják meg a kellő tiszteletet.

2. A férfi haragja gyakran csak egy válasz a feleség tiszteletlenségére

Amikor egy férj megharagszik a feleségére, gyakran nem ilyen szavakkal fakad ki, hogy „Nem tisztelsz eléggé!”, ellenben nagy a valószínűsége annak, hogy a feleség valami olyat tett, amely őt megalázóan vagy tiszteletlenül érintette és ettől dühös.

3. A férfiak bizonytalanok

A férfiak félnek attól, hogy az életükben nem lesznek sikeresek – nemcsak a munkájukban, hanem otthon, a férfi szerepükben sem. Lehet, hogy ezt sohasem merik megfogalmazni, de ott mélyen legbelül, nagyon is sebezhetőek. Mi az ellenszer? A bátorítás! Egy férfi számára a felesége részéről jövő bátorítás, megerősítés a lehető legnagyobb dolog, amit kaphat! Ha a férj nem kap megerősítést a feleségétől, megpróbálja azt valami másban megtalálni. De amikor rendszeresen őszinte elismerésben részesíti a felesége (és nem csupán hízelgésből), az élet minden területén sokkal magabiztosabbnak fogja érezni magát.

4. A férfiak annak a terhét érzik, amit egy családról való gondoskodás jelent

Elméletileg nem számít, hogy mennyire sokat vagy keveset visz haza egy férfi vagy az, hogy a felesége a szakmájában többet vagy kevesebbet keres. Ettől függetlenül a férfiak az érzelmeikben hordozzák a családról való gondoskodás terhét. Ez a teher nem szabadon választott, mivel a férfiak egyszerűen így vannak bekötve. A családjukról való gondoskodás terhe pedig legalább annyira hat a gondolataikra is mint az érzelmeikre, így könnyen úgy érezhetik, hogy csapdába kerültek. Miközben a feleségek nem képesek megszabadítani őket ettől a nyomasztó érzéstől, a súlyát segíthetnek enyhíteni azáltal, hogy a férjüknek egészséges mértékben adagolják a nagyrabecsülésüket, bátorításukat és támogatásukat.

5. A férfiak több szexet akarnak

A természetes reakció erre általában egy mély sóhaj. Ez a reakció viszont egy hibás feltételezésből fakad. A nők elsősorban arra gondolnak, hogy a férfiak azért akarnak több szexet a feleségüktől, mert náluk ez egy erős fizikai szükséglet. De meglepő módon, Shaunti Feldhahn kutatása kimutatta, hogy az ok, amiért a férfiak több szexet akarnak igazából abból a vágyból fakad, hogy a feleségük kívánja őket. A férfiak egyszerűen azt akarják, hogy kívánatosak legyenek. Valójában egy férfi számára a kielégítő szexuális élet azt érezteti, hogy kívánva és akarva van.

6. A szex többet jelent a szexnél

Amikor a férfiak azt érzik, hogy a feleségük őket szexuálisan kívánja, annak az életük többi részére is egy sokkal mélyebb hatása van, mivel a magabiztosságuk és a kiegyensúlyozottságuk is megnő. De ennek az ellenkezője egy mélységesen negatív hatást eredményez. Amikor egy férj szexuálisan el van utasítva, nemcsak a felesége fizikai elutasítását érzékeli, hanem azt is, hogy el van utasítva, mint férj, családapa és férfi. Tehát  a szexuális életre való megfelelő hangsúly fektetése elképesztően fontos!

7. A férfiak a vizuális kísértésektől szenvednek 

A férfiban az ilyen kínok többségében a nő vizuális megjelenésével kapcsolatosan jelennek meg. Ugyanakkor itt nem csupán az elkalandozó tekintetekre gondolok. Még a legnagyobb mértékben Istenfélő férj figyelme sem kerülheti el azt a nőt, aki úgy öltözködik, hogy a ruházata a testére vonja a tekinteteket. Ha csak egy pillantás erejéig is, de ezek a képek a férfi agyban elraktározásra kerülnek, pontosan úgy, mint egy „fotóalbumban” majd ezek a képek bármilyen figyelmeztetés nélkül újra megjelennek. A férfiak el tudják dönteni, hogy elidőznek ezekkel a képekkel és emlékekkel, vagy kizárják őket, de azt képtelenek kontrollálni, hogy mikor jelenjenek meg újra.

8. A férfiak élvezik a romantikát, de kétségeik vannak a romantikára való képességeikre vonatkozóan

Igaz, számos férfi egy kiábrándító testben jelenik meg, de ez nem jelenti azt, hogy erre büszkék lennének! A férfiak romantikusak akarnak lenni, csak kétségeik vannak a képességeiket illetően, hogy képesek kihozni magukból a romantikus férfit. Egy belső bizonytalanság az, ami folyamatosan gyötri őket, túl magasnak gondolva a megalázás és hibázás kockázatát. A feleségek ha növelni akarják a férjük magabiztosságát és romantikus beállítottságát egy nagyszerű dolgot tehetnek, ha bátorítják őket és újraértékelik a romantikával kapcsolatos elvárásaikat. Például egy feleség esetleg ellenkezik amikor a férje megkéri, hogy menjenek el együtt a barkácsboltba, pedig valószínűleg csak azért kezdeményez, mert ezt az időt egy közös kimozdulásnak gondolja hasonlóan egy fiatal párhoz, amely együtt lóg valahol. Mi ebben a nem romantikus?

9. A férfiaknak fontos a feleségük megjelenése

Nem azt mondom, hogy minden férfi a legmenőbb szupermodellt akarja feleségül. Amit a férfiak igazán akarnak az az, hogy lássák a feleségüket erőfeszítéseket tenni amint odafigyelnek magukra (ahelyett hogy elhagynák magukat), mivel igazából ez a férjüknek szól! A férjek nagyra értékelik azokat az erőfeszítéseket, melyeket a feleségük tesznek azért, hogy továbbra is vonzóak maradjanak.

10. A férfiak tudatni akarják a feleségükkel, hogy mennyire szeretik őket

A férfiak leggyakoribb válasza ez volt. Nem voltak biztosak abban, hogy képesek a szerelmüket kifejezni, de a feleségeiket mélységesen szerették. A férfiak meg akarják mutatni a szerelmüket a feleségüknek és vágynak arra, hogy a feleségük megértse ezt a tényt. 

Kapcsolódó bejegyzések:

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenycsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr257301811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egybalkéz 2015.03.26. 21:34:48

1. pont: "a férfiak inkább éreznének a feleségük irányából kevesebb szerelmet, csak kapják meg a kellő tiszteletet" A tiszteletet ki kell érdemelni. Ha úgy tetszik, meg kell érte dolgozni. A tisztelet akkor stabil és tartós, ha kölcsönös. Tiszteletet vágyni lehet ugyan, de elvárni butaság. Ha valaki méltó a tiszteletre, az megkapja. Ha nem kapja meg, akkor a másik ember személyes értékrendje szerint nem méltó rá - megint csak tenni kell azért, hogy ez megváltozzon.
2. pont: "Amikor egy férj megharagszik a feleségére" Ha valaki méltatlanul rossz elbánásban részesül, inkább elkeseredetté válik. Aki haragot, dühöt érez egy rossz elbánás miatt, az valójában felsőbbrendűnek érzi magát a másiknál, és a vélt méltatlanság felháborodása szüli a haragját.
3. pont: "Mi az ellenszer? A bátorítás!" A francokat. Az ellenszer a sikerélmény. Azt meg saját magának kell elérnie, különben a kezdeti lelkesedés elpárolgásával szembesül azzal, hogy ezt nem önerőből hozta össze, és hamar visszajut a bizonytalanságba.
4. pont: "Miközben a feleségek nem képesek megszabadítani őket ettől a nyomasztó érzéstől, a súlyát segíthetnek enyhíteni azáltal, hogy a férjüknek egészséges mértékben adagolják a nagyrabecsülésüket, bátorításukat és támogatásukat. " Sajnos manapság egyre több az olyan férfi, akit egyáltalán nem nyomaszt a családfenntartás feladata. Olyannyira, hogy már jó 10 évvel ezelőtt is népes női fórumokban az ideális férfi néhány ismérve között markánsan megfogalmazódott az, hogy "ne kelljen eltartani". Ez azóta csak erősebb lett. Ha valakit mégis nyomasztana a teher, az asszonyi ajnározás nem segít sokat. Vagy ha igen, az a férfi egy igen egyszerűen működő darab, túlzottan felnézni nem lehet rá, és máris visszakanyarodtunk az 1. ponthoz.
5. pont: "A férfiak egyszerűen azt akarják, hogy kívánatosak legyenek. " Muhaha, a nők is. 1:1. Megintcsak a kölcsönösség a lényeg.
6. pont: "Amikor a férfiak azt érzik, hogy a feleségük őket szexuálisan kívánja, annak az életük többi részére is egy sokkal mélyebb hatása van, mivel a magabiztosságuk és a kiegyensúlyozottságuk is megnő. " Ez nevetséges. Aki attól lesz magabiztos például a munkahelyén, vagy a szupermarketben a felvágottas pultnál, mert előző éjjel volt orgazmusa, az nem egy egészséges, felnőtt lélek, hanem egy ivarérett ötéves.
7. pont: "ezek a képek a férfi agyban elraktározásra kerülnek, pontosan úgy" ...mint a női agyban.
8. pont: "amikor a férje megkéri, hogy menjenek el együtt a barkácsboltba ,[...] Mi ebben a nem romantikus?" Én se értem, hiszen valóban olyan romantikus. Mint ahogy a drogéria is romantikus, meg a cipőbolt női részlege, vagy bármelyik ruhabolt. Tele van romantikázó házaspárokkal, melyeknek férfitagjai csodálatos módon újraértékelték a romantikát, és boldogan bátorítják feleségeiket, hogy a menta, türkiz és ekrü színű blúz/cipő után próbálja még fel a fukszia és a padlizsán színűt is, hisz a lényeg, hogy EGYÜTT lehetnek.
9. pont: "Amit a férfiak igazán akarnak az az, hogy lássák a feleségüket erőfeszítéseket tenni" Akarnak. Erőfeszítést. Fú, de nagyon szeretheti a feleségét az a férfi, aki erőfeszítést vár el tőle bármilyen téren is. Ja, nem.
10. pont: "A férfiak meg akarják mutatni a szerelmüket a feleségüknek és vágynak arra, hogy a feleségük megértse ezt a tényt." Mármint melyik tényt? Az akaratot vagy a szerelmet? Az akarat nem tény, a szerelem pláne. Ha a férfi szereti a feleségét, akkor mutassa ki, és a felesége majd érezni fogja. Esetleg lehet neki mondani is. És ha a viselkedés szinkronban van a beszéddel, a feleség el fogja hinni. A feleség nem egy kétkedő valami. Hanem egy érző emberi lény. Párkapcsolatában - ideális és érett esetben - egyenrangú és -jogú fél.

+1 észrevétel: Tök jó lenne, ha leszoknának az emberek az "istenfélő" szó használatáról. (Pláne nagy i-vel: ez egy jelző, szükségtelen a nagy kezdőbetű) Merthogy Istentől nem kell félni, ugyanis nem egy szörnyeteg. Hanem "valaki", aki szeret minden embert, még a legelvetemültebb tömeggyilkost is. Meg az ostoba, férfiajnározó könyvek íróit is.

Kereszteny Család · https://www.facebook.com/keresztenycsaladblog/ 2015.03.27. 07:47:37

@Egybalkéz: Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és ilyen részletesen elmondtad a véleményed. Veled ellentétben én csak néhány dolgot emelnék ki, kezdem a végéről:

Azt gondolom, Istentől kell félni, de legalább annyira bízni is benne. Isten igazságos és ha elmaszatoljuk azt a tényt, hogy emberek milliárdjait fogja az örök szenvedés világába küldeni a gonoszságaik miatt, akkor igazából a megtérés szükségességét kérdőjelezzük meg. Nem véletlenül parancsolja Isten az embernek, hogy térjen meg és az sem véletlen, hogy feláldozta a fiát azért, hogy aki hisz, ne kerüljön erre a sorsra.

Másrészt igen, minden kapcsolat a kölcsönösségen alapszik. Viszont ez a cikk csak a férfiak elvárásairól, szükségleteiről szól. Majd egy másik cikkben bemutatom a másik oldalt.

Abban viszont egyetértek veled, hogy a "férfi emberanyag" sajnos elég rossz minőségű és a helyzet csak egyre romlik. Nem akarnak családot, feleséget, gyereket, felelősséget vállalni - tisztelet a kivételnek.

Ugyanakkor úgy gondolom, hogy ahogy a tiszteletet és megbecsülést sem kell feltétlenül kiérdemelni, szeretni is lehet csak úgy.

Tblog 2016.11.23. 12:59:41

Az első 6 ponttal nagyjából egyetértek.
süti beállítások módosítása