Keresztény család

Istenkeresés az élet labirintusában...

Tavaszi szél vizet áraszt

2015. május 09. 22:49 - Kereszteny Család

birds.jpg

Minden madár társat választ…

Itt a tavasz, itt a jó idő, vége az iskolának és mindenkit vár a nyári szabadság. Különösen a fiataloknak, ez az időszak az új lehetőségek, az új barátságok, kapcsolatok kezdetét is jelenti. A nagy remények és várakozások viszont gyakran csalódásba fordulnak át. De mégis miért?

Mindenki társra vágyik

Már a történet legelején Isten is megállapította, hogy nem jó az embernek egyedül lenni. Ha valaki egyedül képzeli el az életét, valószínűleg már nagyon sok, de legalább egy nagy csalódáson túl van. Minden ember, különösen fiatalon, tele reménnyel és várakozással keresi a párját, akitől azt várja, hogy szeresse, gondoskodjon az érzelmi és fizikai szükségeiről, hogy cserébe ő is ugyanígy viszonozza majd a törődést. Talán ez lehet az ideális boldogság képlete.

Itt a nyár

A nap süt, az idő egyre melegebb, csábít a vízpart, a hosszú nyári esték, a külföldi nyaralás, a barátok, a szép fiúk vagy a csinos lányok, a kívánatos testek, nem akarsz egyedül maradni te sem.
Télen még lehet, hogy társat kerestél, most már beérnéd bárkivel, csak legyen elég vonzó és vagány. Már nem tervezel hosszú távra, csak az lebeg a szemed előtt, hogy jól akarod magad érezni. Kezded úgy gondolni, hogy még egy kis szex is beleférhet, ha úgy alakul.
Pedig még ott van az agyadban a sok intelem, igevers, tanítás, hogy vigyázz, mert ebből baj lehet, de az egész egyre halványabb már, lehet Isten nem is létezik, meg egyébként is, annyi boldog pár van akik élvezik egymás társaságát, te meg itt görcsölsz…

A vágyak

Bármennyire nehezedre esik a fejeddel gondolkodni, ha nem akarsz örökre magányosan élni, nem irányíthatnak csak a vágyaid. A vágyakozás jó dolog, különösen akkor, ha beteljesül, ezt te is tudod. De vajon minden vágynak be kell teljesülnie? Te is tisztában vagy azzal, hogy ez nem lehetséges. Mi van akkor, ha más terád vágyik, de a te meg egy másikra? A történet pedig arról szól, hogy képesek legyünk a vágyainkat irányítani és a beteljesülést illetően helyesen dönteni. Sajnos még egy házasságban sem az a jellemző, hogy felek ugyanakkor és ugyanarra vágynának. Mindenki mást akar és leginkább azt, ami neki jó. Az önzés az, ami miatt egy kapcsolat nem tartós, ami a legtöbb csalódást okozza és ami miatt annyian választják már a magányt, illetve a saját vágyaik önző módon, társ nélküli kiélését…

Társ kell, nem partner

Ha úgy döntesz, hogy inkább akarsz szeretni és szeretve lenni, mindegy, hogy fiú vagy-e vagy lány, akkor egy életre szóló társra van szükséged, nem egy partnerre, aki csak a vágyaidat elégíti ki. Most belebonyolódhatnék különböző – egyébként helyes – keresztény tanításokba a társválasztásra és házasságra vonatkozólag, de ezekből bőséges választékot találsz itt a blogon. Inkább azt kívánom, hogy találd meg azt a személyt, aki tetszik neked és jó ember. Aki nem önző. Akinek vannak vágyai, de érted egy részükről akár képes is lemondani. Egy másik embert teljesen sohasem birtokolhatsz így sohasem lehet teljesen a tiéd. De ha jó ember, akkor szeretni fog, elfogad, ha kell, lemond dolgokról, amire vágyik, elkötelezi magát melletted és hűséges lesz hozzád. Lehet, nem neki a legszebb az alakja vagy a teste, nem ő a legnépszerűbb vagy nem túl gazdag, de jó ember. Szorgalmas. Akar és képes fejlődni.

Igen, ez egy igazi társ, akire neked is szükséged van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenycsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr817446230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása