Keresztény család

Istenkeresés az élet labirintusában...

Képregény a válásról

2017. október 19. 16:29 - Kereszteny Család

d1.jpg

A cikk a boredpanda portálon jelent meg és a komment szekcióban a képregényt látva számos szívbemarkoló történetet küldtek be az olvasók. Le is fordítottam közülük néhányat. Ha neked is van egy történeted, kérlek oszd meg velünk.

 

 

d1.jpg d2.jpg d3.jpg d4.jpg d5.jpg d6.jpg d7_1.jpg

 

Joe

A szüleim még az első születésnapom előtt elváltak és mire három éves lettem, újra meg is házasodtak. Ez volt a legjobb dolog a világon, amit csak tehettek volna. A korábbi kapcsolatuk nagyon mérgező volt, ma már pedig az új házasságuk 35 éve tart. Nem cserélném el a mostohaszüleimet senkire. Persze voltak nehéz helyzetek a gyerekkoromban, de ahogy idősebb lettem, minden csak egyre jobb lett.

Silvia

Azt kívánom, a szüleim bárcsak elváltak volna… Az én családom amelyben felnőttem, egy szörnyű család volt.

Uduak

A szüleim 10 évvel ezelőtt elváltak. Apu újra megházasodott, anyu nem. Mi gyerekek még mindig érezzük a válásuk hatását és nem találunk nyugalmat. Én most házasodtam meg, de abban reménykedem és azért imádkozom, hogy nehogy én is elkövessem ugyanezt. Nem akarom, hogy a gyermekeimnek is azon kelljen keresztül mennie, amin én és a testvéreim keresztülmentünk.

Flubducken

Őszintén egyetértek a képeken látottakkal. A szüleim két évvel ezelőtt váltak el, akkor 16 voltam és kis híján öngyilkos lettem.

Nichole

A gyermekeim 12 10 5 és 0 évesek voltak. Igen, terhes voltam a negyedikkel. Az idősebbek élték meg a válást a legnehezebben. A 10 éves azt akarta, hogy maradjunk együtt. Ő most 16 éves. De én elhagytam az apjukat, mert sokat erőszakoskodott velem. Majdnem megölt, amikor utoljára rájött a dühroham. Nem engedte, hogy elhagyjam a házat. Nem engedte, hogy dolgozzak, autót vezessek és  ha nem volt minden tökéletes az otthonunkban, ütni kezdett. Az egyetlen, amit sajnálok, hogy nem hagytam ott hamarabb. Úgy érzem, hogy a hosszú tétovázásom rossz hatással volt a nagylányaimra. Mára már mindent értenek.

John

Nagyszerű látni ezt sok kommentelőt arról vitatkozni, hogy az ő vagy a szüleik válása az teljesen más helyzet, mint amit a fenti képek ábrázolnak. De el kell mondanom, hogy nekem és a testvéreimnek maga volt a pokol. Ezek a képek teljesen szíven találtak. Őszintén szólva én sohasem találkoztam olyanokkal, akik barátsággal váltak el különösen ha gyerekeik is voltak. A váláskor a gyermek számára megszokott működő világ teljesen kifordul önmagából. Számos ember igazán szenved a szülei válása miatt.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Szólj hozzá!
Címkék: válás

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenycsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr8612974354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása