Keresztény család

Istenkeresés az élet labirintusában...

A keresztény férfi 10 típusa, akihez nem kellene hozzámenned

2014. június 06. 10:01 - Kereszteny Család

Men-women-marry.jpg

Az alábbi cikk a Charisma magazinban jelent meg, 2014. február 12-én és jól rávilágít azokra a tényekre, melyeket jó ha figyelembe veszel még házasságkötés előtt. A szerző J. Lee Grady, aki szerkesztő volt a Charisma magazinnál valamint a Mordecai projekt igazgatója. 

Mikor társat választasz, ne légy türelmetlen. Istennek van egy megfelelő számodra. 

A feleségem és én négy lányt neveltünk fel – anélkül hogy fegyvert tartottunk volna a házunkban – és három már közülük házas. Szeretjük a vőinket és nyilvánvaló, hogy Isten kiválasztott bennünket arra, hogy a lányaink vérmérsékletének és személyiségének megfelelő társat találjunk.

Én mindig is hittem, hogy Isten benne van a társkeresésben. Ha meg tudta tenni a lányaimnak, számodra is megteszi.

Közelről ismerek néhány egyedülálló hölgyet akik nagyon-nagyon szeretnének egy megfelelő társat találni. Néha elmondják, hogy a felhozatal nagyon sovány a gyülekezetükben, ezért megkockáztatják, hogy belépjenek az on-line társkeresők világába. Mások sajnálkozva emelik fel a kezüket, és csodálkoznak ha a tűrhető keresztény srácok eltűnnek. Így meglepődnek, mikor lejjebb kell vinni az elvárásaikat azért, hogy találjanak egy társat.

Az én tanácsom a következő: ne érd be kevesebbel mint Isten legjobbjával. Manapság túl sok keresztény nő megelégedik egy Izmaellel, így a türelmetlenségük belekényszeríti őket egy boldogtalan házasságba. Kérlek fogadd meg az én atyai tanácsomat:
Sokkal jobban jársz ha egyedül vagy, mintha egy hamis férfival!

Hamis férfi. Összegyűjtöttem neked a10 legfontosabb férfitípust, amit el kellene kerülnöd, mikor férjet keresel:

1. A hitetlen
Kérlek írd le a II. Korinthusi levél 6:14 versét egy post-it-re és ragaszd fel a munkahelyeden a monitorra.
„Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?” Ez nem egy lejárt vallásos szabály. Ez ma Isten szava a számodra. 

Ne engedj egy férfi vonzó külsejének, vonzerejének vagy anyagi helyzetének (vagy a hajlandóságnak hogy majd veled fog gyülekezetbe járni), hogy kompromisszumot köss azzal amit úgy is tudsz, egy „evangélizációs randevú” sohasem egy bölcs stratégia. Ha a jelölted egy nem újjászületett keresztény, húzd ki a listádról. Ő nem nyerő a számodra. Én még nem találkoztam olyan keresztény nővel, aki ne sajnálta volna, hogy hozzáment egy hitetlen férfihez.

2. A hazudozó
Ha rájössz, hogy a férfi akivel találkozgatsz, hazudott a múltjáról vagy előtted minidig homályban tartja a lépéseit vagy titkait, menekülj el a legközelebbi kijáraton. A házasságnak a bizalmon kell alapulnia. Ha ő nem tud szavahihető lenni, szakíts most, mielőtt rászed téged egy mégnagyobb csalással.

3. A playboy
Bárcsak azt mondhatnám, ha találkozol egy helyes fiúval a gyülekezetben, feltételezheted, hogy szexuálisan tiszta élete van. Sajnos ma nem ez a helyzet. Szörnyű történeteket hallottam egyedülálló férfiakról, akik vasárnap a gyülekezeti dicséretben szolgáltak, de a hét többi napján úgy éltek mint Casanova. Ha hozzámész egy olyanhoz aki szexuális kalandokba bocsátkozik az esküvőd előtt, biztos lehetsz abban, hogy utána is ezt fogja tenni.

4. A felelőtlen
Nagyon sok szilárd keresztény férfi van aki korábban megtapasztalt egy tönkrement házasságot. Mióta elváltak, megtapasztalták a Szentszellem helyreállítását és újra akarnak házasodni. A második házasság nagyon boldog lehet. De ha azt látod, hogy a kiszemelt vőlegényed nem gondoskodik az előző házasságában született gyermekeiről, egy óriási hiányosságot ismerhettél fel. Bármely férfi aki nem hajlandó fizetni a múltbeli hibáiért vagy támogatni a gyermekeit az előző házasságából, nem fog felelősen viszonyulni hozzád sem.

5. A függő
Az a gyülekezetbe járó férfi, akinek alkohol vagy drogfüggősége van, megtanulta elrejteni a problémáit, de neked nem kell várnod a nászutadig, amikor rájössz, hogy igazából ő egy tintás. Soha ne menj olyanhoz hozzá, aki visszautasítja, hogy segítséget kérjen a függősége miatt. Ragaszkodj hozzá, hogy szakmai segítséget kapjon és állj tovább. Ne kerülj egy kölcsönösen függő kapcsolatba, ahol a szenvedélybeteg férfi azt kéri, te maradj józan. Így nem tudod őt meggyógyítani.

6. A leégett
Ismerek valakit aki miután megházasodott rájött, hogy a férje nem is tervezte, hogy állandó munkát találjon. Viszont kidolgozott egy kiváló stratégiát: Ő otthon marad és egész nap számítógépen játszik mialatt a képzett felesége dolgozik és minden számlát kifizet. Pál apostol azt mondta a thesszalonikabelieknek: „Ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék” (2 Thess. 3:10). Ugyanez a szabály érvényes itt is: Ha egy férfi nem hajlandó dolgozni, ne számítson arra, hogy hozzámész.

7. A nárcisztikus
Őszintén remélem hogy olyan fiút találsz, aki jóképű. De légy óvatos: Ha a kiválasztottad hat órát tölt el egy nap az edzőteremben és rendszeresen közeli képeket posztol a facebook-on a bicepszéről, akkor van egy problémád. Ne szeress bele egy önimádó srácba. Lehet, hogy helyes, de egy férfi aki belehabarodott a saját külsőjébe és saját szükségleteibe, sohasem lesz képes téged szentül szeretni, úgy ahogy Krisztus az egyházat szereti. (Ef. 5:25) A férfi aki mindig saját magát bámulja a tükörben, sosem fog rád figyelni.

8. Az erőszakos
Egy erőszakos hajlamú férfi képtelen uralkodni a haragján, miután az elért egy bizonyos szintet. Ha a fiúnak akivel találkozgatsz könnyen eljár a keze, feléd vagy másfelé, ne gondold hogy meg tudod rendszabályozni a viselkedését. Neki komoly gondja van, és ha hozzámész, akkor minden nap egy aknamezőn kell majd egyensúlyoznod, hogy egy újabb dühkitörést elkerülj. Dühös férfiak és sérült nők – verbálisan és van, hogy fizikálisan. Keress egy férfit, aki szelíd.

9. A gyerek férfi
Tartsatok régimódinak, de én gyanakvó vagyok, ha egy srác 35 éves korában még mindig a szüleivel él. Ha még az anyukája meg is főz neki, takarít és vasal rá ebben a korban, biztos lehetsz benne, hogy legalábbis érzelmileg egy időcsapdába került. A bajért esedezel, ha azt gondolod, hogy felesége tudsz lenni egy srácnak aki még nem nőtt fel. Fordulj vissza, és barátodként bátorítalak, hogy inkább egy mentort találj aki felnőttet farag belőle.

10. A szuperszellemi
Néhány keresztény férfi abban hisz, hogy a házasság a férfi felsőbbrendűségének a terepe. Esetleg fennkölt módon idézik a szentírást, de a megtévesztő férfi felsőbbség mögött mély bizonytalanság és gőg változik át szellemi bántalmazássá. Az I. Péter 3:7 arra utasítja a férfiakat, hogy kezeljék a feleségüket egyenlő félként.
 

Ha a férfi akivel randevúzól lekezelően beszél hozzád, lekicsinylő megjegyzéseket tesz a nőkről vagy úgy tűnik, hogy leszólja a szellemi képességeidet, tűnj el most. Az ilyen nem a földön jár. Azok a nők akik hozzámennek egy szuperszellemihez, gyakran depresszióba esnek és az életük végül egy rémálommá válik.

Ha te Istennek egy leánya vagy, ne pazarold az újjászületésből fakadó jogaidat azzal, hogy hozzámész egy férfihez aki nem érdemel meg téged.

A legokosabb döntés az életben ha vársz arra az emberre, aki átadta magát Jézusnak.

Kapcsolódó bejegyzések:

 Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

9 komment
Címkék: párválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenycsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr76282418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Citátor (törölt) 2014.06.18. 17:47:15

Jó, hogy Jákob és fiai korában nem ismerték még ezt a listát...Izrael valószínűleg kihalt volna, mielőtt létrejön :)

Kereszteny Család · https://www.facebook.com/keresztenycsaladblog/ 2014.06.18. 18:11:29

Hát, senki sem lehet tökéletes, de az nem fog megártani, ha törekszünk rá :-)

TGabi 2014.11.16. 21:05:15

Mondjam a neveket is??? :))))) vicceltem...

SátánSanyi 2015.04.01. 21:56:57

Ez a szuperszellemi nekem gyanús... Biztos, hogy ez egy létező szó? :D

m++ 2019.03.20. 06:46:15

Vajon a hitetlen, a hazudozó, a playboy, a felelőtlen, a függő, a leégett, a nárcisztikus, az erőszakos, a gyerek férfi, a szuperszellemi férfi Jézust követné? És akkor mitől lenne keresztény? Inkább óvakodjatok a langyos névleges keresztényektől, ha már óvakodni akartok valamitől. De vajon aki Istentől kér társat és annak Isten egy hitetlen, hazudozó, függő, playboy, leéget, nárcisztikus, erőszakos, szuperszellemi gyerek férfit ad az Isten, csak azért, hogy általa vezesse üdvösségre, nem lehet Istennek egy elhatározása? Legtöbbször az a kérdés egy kapcsolatban, hogy hajlandó vagyok-e felvenni a keresztet és akkor is szeretni a másikat, ha a másik úgy viselkedik, hogy a saját mércém szerint meg kellene tagadjam tőle a szeretetet? De ha Jézus tanítványai vagytok akkor még ellenségeteket is képesek vagytok szeretni, hát azt a társat, aki ajándékul adott nektek Isten, hogy egymás támasza lehessetek.

TOL 2021.02.06. 01:04:09

Jó osztani az észt .
Az embernek hozzá illő társat ad az isten nem ilyet ilyet keres de ilyet talál a legtöbb esetben.
A lányos apukák és anyukák a lányukat a fius apukák és anyukák a fiukat féltik, de isten igéje azt mondja ne félj .
Legyetek férfiak és legyetek nők és bizzatok istenben és nőjjetek fel, és fogadjátok el azt ami van vagy esetleg várjátok ki azt ami az ideálisnak gondoltok.

TOL 2021.02.06. 02:16:02

A feleségem hajlamos a depreszióra és ha rosz lekiálapotba kerül akkor csunyán beszél és jókat kiván hogy dögöljek meg pusztuljak el ez engem megnyugtat mindig zavart amikor kedves volt egy nő hozzám és csak azt érte el hogy bezárkóztam.
A feleségem dührohamai engem megnyugtatnak mikor azt mondja hogy dögölj meg bennem rengeteg pozitiv energia születik és a kedves szavai után szinte soha de a bántó sértő szavai után boldogan tudom mondani hogy szeretem,.Számomra mindig gond volt a testi érintés ölelés vagy simogatás 22 éves koromban csokoltam meg előszőr egy lányt pedig volt 2-3 olyan lány akivel jártam néhány hétig.
A feleségemmel is csak is azért jöttem őssze , mert valaki figyelmeztetett hogy szerelmes belém magamtól a büdős életben nem jöttem volna rá ,és én mivel 10 év van köztünk eldöntöttem hogy megpróbálom meggyőzni hogy ez a szerelem , hüjeség ő meg azt mondta hogy az ilyenek mint én magányosan döglenek meg, ez valahogy föloldotta a gátlásaimat
Én egy kiégett ember voltam és az örült feleségem nélkül az is maradtam volna de mivel két beteg ember egymásra talált igy eddig sikeresen gyógyitjuk magunkat egymással és 18 év eltelt közben.
A legjobb dolog az életemben a feleségem aki annak ellenére hozzám jött ,hogy azt mondtam neki hogy nekem szólgálólány kell és nem feleség ,és rám tudott mosolyogni , és szeretettel föl tudott világositani hogy ekkora marhaságott még nem hallott.
süti beállítások módosítása