Keresztény család

Istenkeresés az élet labirintusában...

10 dolog, amit a feleségek legszívesebben hallanának

2014. november 25. 17:05 - Kereszteny Család

coup.jpg

Az előző heti posztban megosztottam Mark Merill blogjáról egy felmérés eredményét, amely összefoglalta azt a 10 dolgot, amit a feleségüktől a férjek legszívesebben hallanának. Nézzük meg most a hölgyek oldalát, minek örülnének a legjobban? A válaszok szintén itt jelentek meg.


1. „Köszönök mindent, amit a családunkért teszel.”

Tudom, hogy keményen dolgozol. Még az is lehet, hogy úgy érzed, a te terhed millószor nehezem mint amit a feleséged visel. De ő is keményen dolgozik … és egy picike köszönöm csodákra képes.

2. „Te egy nagyszerű anya és feleség vagy.”

Ha igazán be akarod aranyozni a napját, akkor lépj túl az egyszerű „köszönöm”-ön és dicsérd meg minden jóért, amit tesz.

3. „Hagyd, hogy ezt megtegyem neked.”

A feleséged nagyon jól látja, hogy milyen fáradt vagy amikor hazaérkezel a munkából. Valószínűleg ő is. Ajánld fel a segítséged. Kezdjed valami egyszerűvel, mint például a vacsora utáni mosogatással. Vagy ha igazán plusz pontokat akarsz szerezni, csináld meg a mosást vagy valami olyan dolgot, amit normális esetben sohasem.

4. „Annyira szeretlek.”

Felfigyeltél a fokozásra a „szeretlek” mellett? Amikor azt mondod a feleségednek, hogy szereted, az egy nagyszerű kezdet, de mondd el neki azt is, hogy miért szereted őt, mennyire szereted őt, vagy azt, hogy örökké szeretni fogod őt. Biztos lehetsz benne, hogy teljesen el fog olvadni.

5. „Gyönyörű vagy.”

Függetlenül a korától, a méreteitől vagy attól, hogy mióta vagytok házasok, egy nő szereti hallani azt, hogy vonzónak találod. Ne csak mondd, hogy „Milyen jól nézel ki.” Használj mellékneveket, mint például az őrjítő, fantasztikus, izgató!

6. „Majd én vigyázok a gyerekekre.”

Ha te egy olyan férj vagy, aki rendszeresen vigyáz a gyerekekre, az egy nagyszerű dolog. De ha nem, gondold végig a következőt: Amikor felajánlod a gyerekvigyázást, a feleséged újra tudja tölteni a tartalékait. Egy feleség, aki fel van töltődve, sokkal türelmesebb, kedvesebb és sokkal jobb szerető is.

7. „Menjünk el valahova ma este.”

Vedd a kezedbe a kezdeményezést. A feleséged számára ez azt fogja mutatni, hogy élvezed a vele töltött időt.

8. „Sajnálom, hogy ilyen szörnyű napod volt.”

Ezek a szavak azt fogják sugallni, hogy folyamatosan figyelemmel kíséred az állapotát és a gondjait.

9. „Ha most kellene döntenem, akkor újra feleségül vennélek.”

Egyetlen egy mondatban elmondhatod a feleségednek, hogy mennyire nagyra értékeled a közös életeteket és mennyire el vagy kötelezve iránta.

10. „Hogyan lehetnék neked jobb férjed?”

Ezeket a szavakat hallva a feleséged vagy könnyekben tör ki, vagy olyan boldogság önti el mint egy gyermeket az édességboltban, esetleg tökéletesen sokkot kap. Mielőtt felteszed ezt a kérdést, azért légy felkészülve, nehogy rögtön elkezdjél védekezni. 

Hölgyeim! Hogy folytatnátok a listát?

3 komment
Címkék: házasság

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenycsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr336932349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hesthia 2014.12.02. 11:50:09

Ezek a mondatok tömörebbek, velősebbek, természetesebben hatnak, mint amik a másik cikkben vannak. Tényleg jó ezeket hallani. Nem igazán tudom folytatni a listát. Minden benne van!

w9alaki 2016.07.14. 22:11:37

Már megint egy angolból nyögvenyelősen fordított mézesmázos bornírtság. Még ha a tartalmát értem is és el is fogadom, ettől a stílustól még angol eredetiben is a hideg futkos a hátamon, hát még ebben a pocsék, dilettáns magyarításban. Kevéssé ismert tény, hogy a jó fordításhoz nem elég a forrásnyelv ismerete, a célnyelv ismerete legalább olyan fontos. Ennek megfelelően tessék először megtanulni MAGYARUL szépen, magyarosan írni-beszélni, majd, ha ez már megy, próbálkozni a fordítással. Addig pedig tessék megpróbálni eredeti tartalmat előállítani, vagy - erre való képesség hiányában - magyarul írni tudó magyar szerzőktől idézni (természetesen engedéllyel és a forrás megjelölésével).

Kereszteny Család · https://www.facebook.com/keresztenycsaladblog/ 2016.07.17. 20:07:23

@w_alaki: Nos, örülök, hogy igényes vagy, mivel én is nagyon sok igénytelenséggel találkozom nap mint nap. Ami a fordítást illeti, tisztában vagyok vele, hogy lehetne sokkal magyarosabb is és valóban előfordul, hogy nem értek minden jelentésbeli árnyalatot az angolból. Sőt.

De úgy gondolom, hogy ez nem ok arra, hogy az egész témát vagy kezdeményezést kidobjam a kukába. Mindenki döntse el maga, hogy mi az ami építi és mi az ami nem.

Ha pedig úgy érzem, hogy nincs meg bennem a képesség a saját bejegyzés írására, vagy nem érzem elég eredetinek magam, miért ne fordíthatnék, ha más nem, magamnak?

Ha a tökéletlenség inkább kifogás a semmittevésre, akkor sosem válik lehetőséggé a fejlődésre. (Ez most tőlem van, azért nem jelöltem meg a forrást :)