Keresztény család

Istenkeresés az élet labirintusában...

A házasságtörés 40 következménye

2016. április 16. 23:30 - Kereszteny Család

chman.jpg

Az ember mielőtt dönt, általában mérlegel. Egy fél óra, óra gyönyörűség vajon ér-e annyit, hogy alábbi következményeket kelljen egész életedben viselni? Dave Bohi 40 ilyet gyűjtött össze az alábbi cikkében. A te listád hogy néz ki?

Ha viszonyba kezdesz valakivel, az így megélt hamis gyönyör sohasem fogja feledtetni veled mindazt a rombolást, ami ilyenkor végbemegy egy életedben és végbemegy a házasságodban.

Nemrég többen imádkoztunk egy férfiért, aki megcsalta a feleségét. Az egyikünk imája nagyon megütötte a fülemet: „Uram, munkálkodj úgy ennek az embernek a szívében, hogy ne arra a gyönyörre gondoljon, amit megtapasztalt, hanem sokkal inkább arra a fájdalomra, amit okozott.”

Az én fejemben is hasonló gondoltatok jártak. Az az ember, akit utolértek, mint házasságtörőt, aki csak egy pillanatnak élt, akit utolértek, mint aki a kalandot, az izgalmat, a vágyat hajszolta, kizárt minden olyan következményt, amely nagyon is valóságos.

Mostanában akadt a kezembe Philip Jay teológus hallgató tollából egy írás, melynek a címe a „A házasságtörés 100 következménye” volt. A lista kijózanítólag hat minden hamis élvezetet hajszolónak és leírja, hogy az ilyen emberek hogyan rombolhatják le az életüket és a házasságukat. Jay hozzájárulásával 40-et szeretnék most veletek ebből a százas listából megosztani:

Ha házasságtörést követnék el…

 1. Az Istennel valamint a barátaimmal való közösségem törést szenvedne.
 2. Könyörögnöm kellene Isten bocsánatáért.
 3. Szenvednék a bűn okozta érzelmi következményektől.
 4. Számtalan órát töltenék az elbukásom újrajátszásával.
 5. A feleségem sokkal jobban szenvedne a tettem okozta sebektől, ahogy azt valaha képes lennék leírni.
 6. A feleségem számtalan órát töltene pszichológusnál, lelki gondozónál.
 7. A feleségem helyreállása hosszú és fájdalmas lenne.
 8. Az ő szenvedése mély fájdalmat okozna nekem és azonos lenne a saját szégyenemmel és szenvedésemmel.
 9. A kapcsolatunkban a bizalom, a barátság és az intimitás hatalmas törést szenvedne.
 10. Ha együtt is lennénk, mégis nagyon magányosnak éreznénk magunkat.
 11. A családom elismertsége hatalmasat zuhanna.
 12. A fiaim mélyen csalódottak és zavartak lennének.
 13. Az unokáim nem értenének meg.
 14. A barátaim csalódnának bennem és megkérdőjeleznék a becsületességemet.
 15. Elveszteném a munkámat a gyülekezetben.
 16. Azok, akik eddig a környezetemben elismertek, innentől fogva nem ismernek.
 17. A testvérem számára nyújtott minta semmivé lesz.
 18. A feleségem családjában a rólam kialakult kép tönkremegy.
 19. Lehet, hogy sohasem lesz már feladatom a gyülekezetben.
 20. Lehet, hogy sohasem leszek már vezető a férfiak felé való szolgálatban.
 21. Szenvednék, mint Isten tanítványa.
 22. A sátánt boldoggá tenné a bukásom.
 23. A sátán akár túlórázna is, csak hogy biztos legyen a szégyenem megmaradásában.
 24. A feleségem lehet, hogy elválna tőlem.
 25. A gyermekeim, lehet, hogy már sohasem állnának velem szóba.
 26. A közös barátaink félnének velünk találkozni és tönkre menne a barátságunk.
 27. Érzelmi fájdalmat okoznék egy nőnek.
 28. Szégyenfoltot ejtenék egy nőn.
 29. Ha a nő házas, a férje megkísérelhet kárt okozni nekem.
 30. Lehet, hogy elválik a feleségétől.
 31. Lehet, hogy nem kívánt terhesség jön létre.
 32. Az én hozzáállásom, kezdő lökést adhat egy abortuszhoz, megölve egy ártatlan gyermeket.
 33. Fertőzés lesz az eredmény.
 34. Néhányan arra következtetnének, hogy minden keresztény képmutató.
 35. A vállalkozásom, megélhetésem kárt szenvedhet, mert nem lennék már annyira megbízható mások szemében.
 36. Azoknak az életében, akiket korábban vezettem, segítettem, akikbe korábban befektettem, a hatásom   elhalványulna.
 37. Az buzgóságom a szolgálatban kárt szenvedne, melynek eredményeképpen mások is abbahagyhatják a szolgálatot.
 38. Az egészségi állapotom leromlana.
 39. Lehet, hogy teljesen új életet kellene kezdenem.
 40. Ugyanez a bűn újra és újra előjöhetne a családomban, négy generáción keresztül.

Nagyon kijózanító ez a lista, ugye? Ettől már csak az lenne kijózanítóbb, ha számos ember miután végiggondolja ezeket a következményeket, de mégis folytatja a bűnös életet. Az ilyenek számára a gyönyör sokkal fontosabb, mint a valóság.

Ugyanakkor ne felejtsük el azt sem, hogy bár a lista egy férfi perspektíváját mutatja be, de ha egy nő követ el házasságtörést, a következmények szinte azonosak. Számunkra a legnagyobb haszna a fenti listának az, hogy segít felismerni a szigorú, életmentő szabályoknak a felállításának szükségességét és segít abban is, hogy megbizonyosodjunk arról, mennyire vagyunk hűségesek és elkötelezettek a házasságunkban.

Én a helyedben ha meggyőződnék arról, hogy a házasságtörésem mit okozna a saját életemben és a családom életében, akkor figyelném az elkalandozó tekintetemet, őrizném az gondolatvilágomat, és elkerülnék minden olyan szituációt, amely elindíthatna rombolás útján.

A gyönyör nem ér annyit.


Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenycsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr268633340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Josagos 2016.04.18. 14:58:55

Hát a legtöbbel még hívőként is vitatkoznék, ateistaként gyülekezet nem-tagjaként meg egyik sem vonatkozik rám.

vakandok 2016.07.01. 11:29:18

Nyilvánvaló hogy szenvedés , de nem a "megéri -e" elv a döntő. Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy ha egy nő szeretetből az életét adja neked , veled osztja meg a mindennapjait, lehetetlenség más nőre nézni úgy. Tehát a szeretet sérül nagyon. A másik hogy a negyven pont abból indul ki hogy kitudódott a megcsalás ténye. Lelkileg azonban még rombolóbb ha nem tudódik ki, mert akkor az elkövetett bűn egy folyamatos hazugsággal is tetéződik.
Más. Nem tudom pl hogy értelmezheti káros következményként azt, hogy "Könyörögnöm kellene Isten bocsánatért? " Miért? ha nem csalja meg valaki a feleségét akkor nem kell könyörögnie Isten bocsánatáért?
Ugyanigy kérdéses az, hogy ha valakiről kiderül hogy elbukott ( igy vagy ugy mindegy.) akkor milyen közösség az, amely az ember elesettségében elutasitja, megvetéssel bünteti? Nem épp forditva kellene?

SUmma summarum: Nekem kicsit amerikai környezetre adaptált verziónak tünik . Fenntartva hogy legalább elismeri a bűn bűn voltát és nem mentegeti és próbálja áldozatnak beállitani

Kucsora Tamás Bálint 2016.07.05. 13:11:29

Mielőtt elmondanám a véleményem, szeretném leszögezni, hogy nem promotálni kívánom a házasságtörést, mi több a későbbi házasságom során én is el kívánom kerülni bárminemű formáját. Egy dolog azonban valamiért nem hagy nyugodnii:
Az utolsó ponttal vitába szállnék az Ezékiel 18:2-4ben leírtak segítségével, miszerint:

"Hogy mondhattok ilyen közmondást Izráel földjéről: Az apák ettek egrest, és a fiak foga vásott el tőle?! Életemre mondom - így szól az én Uram, az ÚR -, hogy nem fogjátok többé ezt a közmondást mondogatni Izráelben! Mert minden lélek az enyém: az apák lelke is, meg a fiak lelke is az enyém. Annak a léleknek kell meghalnia, aki vétkezik."

Nem azt mondom, hogy el kell hanyagolni a házasságtörést, ami a későbbi generációkra nézve valószínűleg előbukkan, de biztos vagyok abban, hogy a Krisztus nagyobb annál, mintsem hogy a dédunokáknak kell hogy megigyák dédszüleik kihágásának a levét. Ez a kijelentés mintha kétségbe vonná az Ő uralmát a bűn felett, predesztinálva a szenvedésre az elkövetkezendő generációk tagjait.

2016.11.22. 14:46:09

A házasságtörés következménye, pláne ha abból gyermek is születik, a vérrák. Úgy hogy csak óvatosan.

csilla vargáné 2023.08.06. 10:06:03

SEGITSENEK TÜZELÖBEN,, CSILLÁNAK DAGANAT CISZTA VAN VESÉN PETEFÉSZEKBEN UGY NÉZ KI JÓINDULATU,, ,EZ ALLITOLAG CUKOR MIATT VAN, SULYOS CUKORBETEG VAGYOK 6 ÓRÁNKÉNT INZULIN nekem van//apidra ill. janumet tabletta// VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15//VAGY VARGÁNÉ SZŰCS CSILLA ERSTE BANK 116 00006 0000 0000 2576 6862 voltam kardiologian szivkoszorú érszükület. ill.. szivbillentyü elégtelenség van mennem kell érfestésre,, ha tudnak kérem segitsenek VÉGREHAJTÓ HAVI 25 EZRET VON
ha tüzelöben nem tudnak apidra inzulinban segitsen .ill dcont ideál tesztcsikban//inzulinos cukorbeteg vagyok 6 oranként inzulin 08 17 én mennem kell leszázalékolásra miskolcra közben lett egy tüdöbetegség porlasztani inhalatort irtak ,, sziv -jobb kamra nem zár rendesen .és atengedi tüdöbe folyadékot,,
süti beállítások módosítása