Keresztény család

Istenkeresés az élet labirintusában...

10 dolog, amit a férjek a legszívesebben hallanának

2014. november 19. 19:14 - Kereszteny Család

coup2.jpg

Különösen, ha már sok éve vagy házas, a párod egyre ritkábban tud valami újjal meglepni. A kapcsolatok könnyen ellaposodnak, a kezdeti romantika pedig hamar átfordul kritizálásba. Mark Merillnek mindazt elég jól sikerült összeszedni, amivel egy férjet fel lehet lelkesíteni.

Mark Twain egyszer megjegyezte a következőt: „Egy kis dicséret legalább két hónapig képes éltetni.” Egyetértek. Semmi sem tudja úgy energizálni a házasságot, mint egy jól megfogalmazott, frappáns dicséret vagy megerősítés. Miután itt a szervezetünkön belül végeztünk néhány felmérést, összegyűjtöttük azt a 10 dolgot, amit a férjek leginkább szeretnének a feleségüktől hallani. Ha esetleg kimaradt volna egy is, a cikket kommentelve te is oszd meg velünk, amit gyakrabban hallanál.

1. „Szeretek a feleséged lenni.”

Amennyire egyszerűnek hangzik, a férjek legalább annyira akarják tudni, hogy a feleségeik a házasságukban elégedettek és igazán élvezik azt az időt is, amikor csak úgy együtt vannak. Mikor köszönted meg utoljára a férjednek, hogy elvett téged? Ne gondolkozz úgy, hogy úgyis tudja. Mondd el neki!

2. „Te egy rendkívüli apa vagy.”

A szíve mélyén minden férfi arra vágyik, hogy hősnek látsszon – különösképpen a gyermekei előtt. Mondd el a férjednek, hogy kifejezetten miért gondolod, hogy ő egy hős a gyermekeid szemében. Majd este, a vacsoránál, mondd el a gyerekeknek, hogy apa miért is annyira különleges.

3. „Igazán vonzódom hozzád. Egy igazi férfi vagy!”

Az, hogy a nők sokkal hiúbbak, mint a férfiak, csak egy mítosz. Ahogy a férfiak elkezdenek kopaszodni és a hasuk gömbölyödik, a megjelenésükkel kapcsolatban meglehetősen érzékennyé válnak. Sose csinálj viccet abból, hogy néz ki a férjed. Tudasd vele, hogy számodra mennyire sármos és mennyire vonzó.

4. „Igazán nagyra értékelem a döntést, amit hoztál.”

Amikor egy férfi döntést hoz, különösképpen ha nehéz döntést, az amit ilyenkor a legkevésbé akar, hogy a felesége a döntését elkezdje megkérdőjelezni vagy kritizálni. Sokkal inkább maga mögött akarja tudni a nőt, akit szeret és érezni a támogatását abban, hogy férjként képes jó döntéseket hozni.

5. „Tudom, milyen fontos neked, hogy csak addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér. Támogatlak ebben is.”

A családotok jövője a férjedet nagyon intenzíven foglalkoztatja. Ez azt is jelenti, hogy a családról gondoskodik anyagilag is. Ha van egy felesége akire számíthat, hogy bölcsen költi el a pénzt illetve emellett még spórol is, az a számára egy elképesztően nagy könnyebbség.

6. „Annyira hálás vagyok a szellemi vezetésedért.”

Mindannyian szorosan kötődünk az Istennel való kapcsolathoz és számos férfi a családjáról szellemileg is akar gondoskodni. Bátorítsd a férjed a hitében és vedd komolyan a szellemi vezetőként betöltött szerepét.

7. „Annyira bölcs vagy.”

Számos férfi problémamegoldónak született és élvezi ha a megoldás kulcsát megtalálja a gondolkodás által. Mellékesen ez az, amiért a férjed a problémádat mindig „megoldani” akarja, amikor csupán csak arra vágysz, hogy meghallgasson. Ha felismered a férjed mentális bátorságát és megdicséred az intelligenciáját, az a számodra egy nagyon komoly jutalmat fog eredményezni. Hangsúlyozd ki, hogy bízol a bölcs ítélőképességében.

8. „Nagyra értékelem azt, hogy mennyire keményen dolgozol azért, hogy mindent megadj a családunknak.”

Számos olyan dolog van az életben, amit a férjed nem tud az irányítása alatt tartani, de amit igen, az az erőfeszítés, amit nap mint nap tesz. Nagy megelégedéssel tölti el, amikor keményen dolgozik és látja az eredményét. A közvetlen ráhatás, az, hogy felelősségteljes férfiként létrehozhat valamit a semmiből, teljesen izgalomba hozza. Bátorítsd ezt a nagyszerű hozzáállást.

9. „Nagyon köszönöm a segítséged ebben a dologban.”

Amikor egy férfi szolgálatot tesz a feleségének, azt akarja, hogy ez fel legyen ismerve. Csak egy egyszerű köszönöm, amire szükség van.

10. „Nagy hatást tett rám, ahogy ezt a helyzetet kezelted.”

Néha a feleség az, aki rámutat arra, amit a férj rosszul csinált. Ugyanígy, ne felejtsd el tudatni, ha valamit sikerült jól megoldania. 

 

Ha férfi vagy, folytasd a listát!

2 komment
Címkék: férfi házasság

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenycsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr816916617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hesthia 2014.12.02. 11:47:29

Szia, ezek nagyon szép gondolatok, illetve szavak. Jó átgondolni, mi mindent köszönhetek a férjemnek ez alapján az írás alapján is. Csak annyit tennék hozzá, hogy nem mindenkinek elsősorban a szavak a fontosak. Van olyan férfi, akinek egy érintés vagy éppen egy megterített asztal többet ér, mint bármilyen szép szó. A szavakkal a szeretet tetteit nem pótolhatjuk, de persze ezek is fontosak! És szerintem még az is fontos, hogy ezek a mondatok ne hangozzanak erőltetetten. Így leírva, elolvasva, kicsit annak tűnnek. Igazak, de nem tudom magam elképzelni, ahogy teljesen természetes hanglejtéssel azt mondom: "Tudom, milyen fontos neked, hogy csak addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér. Támogatlak ebben is." Nem mindig kell szavakkal kifejezni a hálánkat. A tettek van, hogy spontánabbul jönnek. Persze ez ember- és helyzetfüggő.

Kereszteny Család · https://www.facebook.com/keresztenycsaladblog/ 2014.12.04. 22:36:11

Igazad van, kicsit csöpögős ez így, de sztem sok lényeges gondolat van benne. Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed.
süti beállítások módosítása