Keresztény család

Istenkeresés az élet labirintusában...

10 veszélyes videojáték, amivel a gyereked valószínűleg játszik

2015. május 01. 21:27 - Kereszteny Család

gunboy.jpg


Ismered a számítógépes játékokat? Vagy inkább örülsz, hogy a gyerek csendben elvan a szobájában? Debbie McDaniel egy átfogó képet ad a számítógépes játékfüggőségről, a jelenségről, amely mögött gyermekek milliói vannak. Gondoltam beágyazom a videókat, de elég durvák. Kattintás csak erős idegzetűeknek!


„Csak még ezt a pályát még légyszi!” kérlelnek újra és újra. Késő este, videojátékokat játszva a barátokkal úgy tűnik, órákat elvannak. Mindemellett te pedig pontosan tudod, hogy a gyermekeid hol vannak. De arról van fogalmad, hogy mivel játszanak?

Sokan videojátékokon nőttünk fel. Viszont azóta már hosszú utat jártunk be a Pacman, Atari, Donkey Kong és a Super Mario korai szakaszához képest. Az igazság az, hogy az elektronikus játékok a technika fejlődésével párhuzamosan megváltoztak és ugyanígy, a világra gyakorolt hatásuk is más lett. Sohasem volt még egy a mostanihoz hasonló generáció, amely ennyire részese lett volna a közösségi hálózatoknak valamint a médiából ömlő napi információ-áradatnak. A játékipar pedig mérhetetlenül nyereséges. Habár számos tanulmány éveken keresztül vitatta az erőszakos számítógépes játékok a tizenéves gyerekekre gyakorolt negatív hatását, mégis, egyre több az arra utaló jel, hogy ezek többé már „nem csupán játékok”. A játékgyártók már egyre inkább veszélyes vizekre eveztek és mi szülők jobban tennék, ha egy kicsit utánanéznének ennek a dolognak.

Miközben a legtöbben valószínűleg nem engedik meg a gyermeküknek, hogy folyamatosan hamburgeren éljenek, vagy 18+ besorolású filmeket nézzenek, sok tini órákat tölt el minden egyes nap olyan játékokkal, melyek tele vannak a felnőtteknek (sem) való tartalmakkal, káromkodással és vizuális erőszakkal. Mégis, mi a különbség egy film és egy játék között? Mára már  elmosódtak a határvonalak és a gyerekek olyan vegyes tartalmakat kapnak kézhez, melyekben nem egyértelmű, hogy mi a jó és mi a rossz. A jelenség egyikünket sem hagy érintetlenül, mivel folyamatos döntési kényszerben vagyunk, hogy mit nézünk meg, mire figyelünk oda és igen, hogy milyen játékokkal szórakoztatjuk magunkat.

Egy mostani felmérés a következő eredményre jutott:

„A video játékok piaca a világon a 2013-as 66 milliárd dollárról 2017-re várhatóan 79 milliárdra nő. Ez az előrejelzés tartalmazza mind a kifejezetten játékra tervezett hardverek és szoftverek, mind a személyi számítógépekre és okostelefonokra, tabletekre, zenelejátszókra vagy más eszközökre, mint másodlagosan játékra használt eszközökre vonatkozó várható bevételt is.
Egyedül Amerikában, a 8 és 18 év közötti fiatal játékosok mintegy 8.5%-a klinikai értelemben is bizonyítottan játékfüggő.

Egy országosan reprezentatív tanulmány kimutatta, hogy egy átlagos 8-12 éves játékos hetente átlag 13 órát játszik, miközben egy 13-18 év közötti gyermeknél ez az adat már egy órával magasabb. Amíg a gyermeked felnő, azok alatt az évek alatt közel 10 000 „videojáték órát” tölt el ezzel a tevékenységgel.

Miközben számos népszerű játék a tanulást és pozitív üzeneteket illetve témákat közvetít, sajnos sok olyan van, amit jobb, ha elkerülsz. Egyedül az értékelések, a kritikák és játékleírások tudnak a helyes döntéshez több információval szolgálni. Hadd osszak meg veletek néhány szempontot, amit az erőszakos ugyanakkor élethű számítógépes játékok magukban hordoznak:

1. A játékokban megjelenő kidolgozott grafikával bemutatott véres és élethű erőszakról a fenti kutatás azt állítja, hogy idővel érzéketlenné tesz az erőszakkal vagy a szenvedéssel szemben, valamint a konfliktusok kezelése inkább agresszió és az empátia hiányával válik jellemzővé.

2. Erőszakos szexuális tartalmak, a nők használati tárgyként való bemutatása és felhasználása.

3. Annak az „ideának” a közvetítése, hogy a gyilkosság jutalmat érdemel. Bár mindez csak a játék része, a határvonal a virtuális és a valós realitás között gyakran elmosódik, ugyanakkor az emberi élet semmibevétele nagyon is valóságossá válik.

4. A játékos magáévá teszi azt a szabályt, hogy ő neki kell az elsőnek lennie, aki tüzel, így folyamatosan keresi a fegyverével a célpontot, hogy elpusztítsa az ellenséget, ami az egészet még valóságosabbá és elevenebbé teszi.

5. Egy számítógépes játékban a sikert gyakran a negatív cselekedetek elkövetésének számában mérik, amely a bűnözői hajlamokat népszerűsíti, mint például a lopást, a hatóságokkal való szembeszegülést, a drog és alkohol használatot, vagy más olyan dolgot, amit a szülők valószínűleg nem látnának örömmel, ha a gyermekük a valóságban is kipróbálná.

Az alábbiakban szeretném a fentieket alátámasztani tíz, nagyon népszerű de a gyermekek számára veszélyes játékprogram bemutatásával:

1. Grand Theft Auto V

Amikor egy játékeladás egy nap alatt 800 millió dollárt hoz a konyhára, az sokat elmond a kultúráról, amiben élünk. Ez a játék több okból kifolyólag van a 18+ kategóriába sorolva. Erőszak, deviáns viselkedés, káromkodás és szexuális tartalom az, ami csak úgy hemzseg ebben a játékban.

2. Diablo III

Ahogy a játék nevéből következtethetsz is rá, a játék tele van démonikus képekkel és szörnyekkel. A grafikája és erőszakkal teli tartalma durva és igazán felzaklat.

3. Wolfenstein: The New Order

Ennek a lövöldözős játéknak a célja a német náci hadsereg legyőzése, mely lehetővé teszi a játékos számára a legkülönfélébb csaták valósághű átélését. Vér, hús, brutális erőszak, durva nyelvezet, drogok és erős szexuális tartalom a teljes játékmeneten keresztül.

4. South Park – The Stick of Truth

A South Park nem egy ártaltal rajzfilmsorozat. Ez egy nyers, durva, piszkos nyelvezetű játék tele szexuális tartalommal.

5. Assassins Creed IV – Black Flag

Hasonlóan a korábbi Assassins Creed játékokhoz, ez a verzió is durván erőszakos, szexuális és profán témákkal teli képi világgal jelenik meg.

6. Mortal Kombat

A Mortal Kombat példa nélküli erőszakot használ a közelharcra épülő játékok világában. Ez a játék önmagában elegendő volt ahhoz, hogy létrehozzák azt a bizottságot, amely a játékokat kategóriákba sorolja. Eléggé valószínű, hogy ez az egyik valaha legvitatottabb játék.

7. Watch Dogs

A játék arról szól, hogy egy hacker bosszút akar állni, de mégis kiérdemelte a 18+ besorolást az extrém erőszak, nyelvezet, és szexuális tartalom miatt.

8. Dead Space II és III

Szélsőséges erőszak, vér, trancsírozás jellemzi ezt a játékot amelynek a reklámkampányában a következőt hangoztatták: „Visszataszító. Erőszakos. Ez minden amit szeretni fogsz ebben a játékban, anyád pedig utálni.” Számos anyuka lehetett hálás ezért a figyelemfelkeltő információért. Amit pedig valószínűleg a játékok készítői elfelejtettek, gyakran az anyák azok akik döntenek abban, hogy melyik játék legyen az, amit a család megvesz és melyik nem.

9. Mafia II

A „söpredéknek” egy élethűen megjelenített világa, ideértve a gengsztereknek az emberi életet semmibe vevő életmódját, a drog, az alkohol és a rossz bánásmódot elszenvedő nők világát. A játék bővelkedik a trágárságban valamint Playboy fotókban, melyeket a játék során meg kell találni és összegyűjteni.

10. Naughty Bear

Bár a játék kamaszok részére történt besorolása viccesnek tűnhet, de ez az erőszakos és durva játék egy szociopata medvéről szól, aki az idejét a társai megverésével tölti egészen addig, amíg azok öngyilkosok nem lesznek. A játék alapvetően a pszichológiai eszközökkel történő gyilkosságot ösztönzi.

A kulturális közeg, amiben élünk, valószínűleg határozott véleménnyel bír mindenről, amit helyesnek gondol. De neked szabadságod van, hogy megválaszd a saját családod számára, hogy te mit tartasz helyesnek. Talán már te is találkoztál ezekkel a kifogásokkal:

„Nem olyan rossz, mint amilyennek tűnik.”

Az igazság az, hogy de, igen, annyira rossz.

„Mindenki más is játszik vele.”

Az igazság az, hogy nem.

„A szülői felügyelet garantálja a biztonságot.”

Az igazság ezzel szemben az, hogy a játék mindig tartalmaz olyan vizuális elemeket, képeket, felnőtt tartalmakat, amelyeket nem lehet teljesen kontrollálni. Ugyanakkor néhány játék megengedi az olyan bővítmények letöltését, ahol a játékosok extra kiegészítőket, karaktereket vagy háttereket építhetnek be és ezek valójában megváltoztatják az egész játék jellegét.

„Mi nem veszünk 18+ kategóriás játékokat, így sosem fordulhat elő, hogy a gyerekek ilyesmivel játszanak.”

Az igazság az, hogy lehet, hogy te nem vásárolsz ilyesmit, de sokan a barátaik közül valószínűleg igen.

„Ez csak játék, nem valóság és ezt a gyermekeim is pontosan tudják.”

Az igazság az, hogy függetlenül attól, hogy a vizuális információ valós vagy nem, a fiatalok agyát leginkább az befolyásolja, amit látnak, amivel játszanak és amit hallanak. Az idősebbek agya is hasonlóan működik. De a fiataloké sokkal inkább úgy van bekötve, hogy annak a hatása érvényesül leginkább, amit a külvilágból észlelnek. Így a tapasztalatoknak, melyek a tinédzsereket érik, legyenek azok akár csak virtuálisak, óriási hatásuk van az alapértékeikre, hitükre és az egész viselkedésükre.

Szülőként, mi képesek vagyunk kialakítani a saját véleményünket azzal kapcsolatban, hogy nyugodt szívvel mit engedünk meg a gyermekeinknek. Éppen ezért bátorítalak téged, hogy nézz a dolgoknak jobban utána. Beszélgess el a gyermekeddel. Tegyél fel kérdéseket, hogy mit játszanak vagy a barátaik mivel játszanak. Tartsd fenn a kommunikációt. A számítógépet és a játékkonzolokat próbáld meg az otthonod egy közösségi terében elhelyezni. Döntsön a te családod abban, hogy mi a megengedhető és mi nem.

A legfontosabb pedig, hogy egyetlen egy hang legyen mindenek felett. Legyen hangosabb annál amit a kamasz gyermeked akar, vagy amit a barátai játszani akarnak, legyen erősebb a változó véleményeknél vagy annál, amit a témával kapcsolatos kutatások sugallnak, vagy legyen fontosabb mint a népszerűségi statisztikák. Isten hangja emlékeztet minket arra, hogy figyeljünk arra, mit engedünk meg, mit nézünk meg, mit engedünk be a gondolatainkba és végül mit teszünk.

 „Amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekről gondolkodjatok.” Pál apostol levele a filippibeliekhez, 4:8.”

„Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.” Példabeszédek könyve, 4:23

Kapcsolódó bejegyzések:

 Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

 

45 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenycsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr507420404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.01. 22:06:54

Reméltem, hogy csak paródia, de ez nem az... :(

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2015.06.11. 11:07:52

@pythonozok: hát ja. minden este Counterstrike-ozok kicsit, de még mindig nem öltem meg senkit a való életben. mondjuk ez a blogger kicsit felbosszantott ... =))))))))))))

Sakum 2015.08.05. 09:56:28

Nem tudom, hogy az író felnőttként játszott-e valamely játékokkal, de én semmi kivetnivalót nem látok abban, ha ezek a játékok szórakoztatnak. Olyan dolgokat lehet ezekben megtenni amit a valóságban soha nem tennénk, mert képtelenek vagyunk rá. Kizártnak tartom hogy valaha is egy tapadósbombával megrakott kukásautóval üssek el embereket, majd keresztbe leparkoljam az autópályán, és ha kellő sor áll mögötte, felrobbantsam. Mégis a játékban szórakoztató. Egy egészséges kamasz már fel tudja fogni ezeket a különbségeket, egy gyerek pedig hihetelen, és meglepő, de nem fog ámokfutás t rendezni még a játékban sem. Az unokaöcsém már 8 éves. Átjött hozzánk Ő és a testvérem. Mikor ráunt arra, hogy a fiammal játsszon, akkor egy kicsit testvérem felügyeletéve játszott ezzel az ördögi játékkal. Egy darab embert nem ölt meg, élvezte hogy felnőttet játszhat, autót vezethet, betarthatja a szabályokat. Ez annyira távol áll a GTA világától, hogy hihetetlen. Ehhez képest 8-9 éves gyerekek ha módjuk van rá képesek lerombolni más munkáját a minecraftban tnt-vel. Nem a játékokat kell hibáztatni, tény és való, hogy szülő felelőssége, hogy megértesse mi a valóság, és mi a játék. Ezzel egyébként egy egészséges gyerek nagyon hamar tisztában lesz.

Egyébként a kamaszok körében a mai napig igen népszerű pl a postal2 is, vagy a saints row 3. Ezekről itt szó sem esik, pedig a watch dogs pl cserkészlány ezekhez képest :)

S.Márk 2016.10.03. 18:42:25

Hasonlóan a korábbi Assassins Creed játékokhoz, ez a verzió is durván erőszakos, szexuális és profán témákkal teli képi világgal jelenik meg.
Ez hülyeség az Assassins creed -ben semmi szekxuális tartalom nincs

Tblog 2016.11.23. 13:51:36

Az 1-essel szoktam játszani. A 6-ossal még tizenévesen játszottunk a barátaimmal. Aki nem súlyosan agyilag idióta, az tudja hogy ezek játékok és nem teszi át őket valóságba. Csak azért mert a játékban megteheti, attól a valóságban nem ül be a kocsijába és nem ver agyon utcán sétáló embereket.

Amúgy meg ha valaki játékokon nem vezeti le a feszültséget, pont az fogja a valóságban véghez vinni az erőszakot. Előfordulhat hogy veri az asszonyt, piál és bunyózik a kocsmában, vagy a GTA 5 sztriptízbárja helyett megy és megcsalja az asszonyt a valóságban.

"gyakran az anyák azok akik döntenek abban, hogy melyik játék legyen az, amit a család megvesz és melyik nem" - Az anyák pedig sokszor rosszul döntenek.

A Dead Space játék arról szól hogy a gonosz szörnyetegeket kell leölni, nem? Az keresztény szempontból miért helytelen? Persze a Doom-ot is ellenezték a keresztények, holott az arról szólt hogy egy ember a Pokol démonai ellen szállt szembe. Hogy ebből hogy hozták ki azt hogy keresztényként nem jó, azt elképzelni se tudom.

Glacial 2017.09.07. 01:40:55

Ó, igen ezek a csúnya videojátékok nagyon veszélyesek és agresszívak, én soha nem engedném a gyerekeimnek hogy ilyennel játsszanak. Mondjuk eszembe jutott egy másik hasonló dolog, ami talán még durvább is. Vannak olyan emberek, akiknek életének szerves részét képezik csakugyan nem létező dolgok, illetve gyerekeiket is módszeresen nevelik ilyesmire, ami később a játékokkal ellentétben eredményezheti, hogy a gyerekek elvesztik ítélőképességüket, nehezükre esik számukra a valóság és fikció megkülönböztetése (beszélő kígyó, óriások, stb). Ezek a szegény gyerekek általában erősen bátorítva vannak egy bizonyos könyv olvasására, amiben egyébként szerepel " a nők használati tárgyként való bemutatása és felhasználása", és brutális erőszak is, de szerencsére például káromkodás nem, úgyhogy emiatt nem kell aggódni. További probléma lehet hogy mivel az így nevelt gyerekek a kérdéseikre nagyobb arányban kapják a "Mer a Zisten miatt!" sablonválaszt, egy idő után a kritikus gondolkodás, a szkepticizmus kiveszik belőlük és ennek köszönhetően kiválóan meg lehet őket vezetni. Szóval ha el akarnék baszni egy életet akkor biztos hogy nem ültetném le a gyerekem a GTA elé, inkább kimosom az agyát valami több ezer éves nonszensz faszsággal.

Aki úgy gondolja hogy a komment erősen sztereotípiát véleményez, olvassa el a cikket. Ha valaki azért játszik erőszakos játékokkal hogy egy délutánt eltöltsön brutális gyilkolással, akkor talán nála máshonnan ered a probléma.

Sipovicsné Zahedli Krisztina 2017.09.07. 08:24:36

Szerintem Marilyn Manson tehet mindenről.

Több erkölcstan és hittanóra lenne a megoldás.

Sipovicsné Zahedli Krisztina 2017.09.07. 08:29:35

Amellett, hogy a szerzőnek halványlila fingja sincs a játékok világáról, még angolul se tud rendesen.
Az egész írás tele van állítólagokkal, pongyola következtetésekkel, féligazságokkal, spekulációkkal.

a keresztényeket bántani tilos 2017.09.07. 08:52:02

Aktív játékosként és szülőként, aki gyerekkorától számítógépes játékokon nőtt fel, sikoltozva röhögtem végig a cikket! Kiváló paródiája a bigott idiotizmusnak, köszönöm! :DDDDDDD

Brail Kast 2017.09.07. 09:13:01

Tizennegy eves korom ota jatszom jatekokkal, a kedvencem az FPS/TPS mufaj, megsem lett belolem verengzo gyilkos.

Sharky77 2017.09.07. 09:13:49

Még szerencse, hogy Hitler és Sztálin nem játszott ezekkel a játékokkal. Ki tudja milyen galádságokra lettek volna képesek...

Sharky77 2017.09.07. 09:17:04

Utána néztem. A Biblia sehol nem tiltja a játékokat.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2017.09.07. 09:29:05

Húsz-huszonöt éve a Rambo meg a Predator filmektől gondolták a szülők (és valószínűleg a kereszténycsaládblog szerzői, esetleg szüleik is), hogy ha megnézi a gyerek VHS-en, hangalámondással, akkor másnap a lengyelpiacon vett ak-val lemészárolja az iskolát....

Aztán csak halkan kérdem, hogy az kevésbé erőszakos, amikor Dávid szétbaszcsizza Góliát fejét? Vagy esetleg amikor az elsőszülötteket lemészárolják? Vagy esetleg az az igazi faszaság, amikor a testvérpár egyik tagja lemészárolja a másikat?

Lehet, hogy a posztolónak legalább annyira kellene érteni a gaming-hez, játékpszichológiához, mint amennyire én értek a Bibliához... ami nem sok, de arra elég lenne, hogy ne posztoljak idiótaságot.

Hizdahr zo Loraq 2017.09.07. 09:30:35

Alapvetően nem az a baj, ha egy gyerek számítógépen játszik. Nem is az a baj, hogy mit játszik, vagy nem játszik. Az alapvető probléma, ami már a tévénél is megjelent az 50-es években, hogy ha a szülő nem foglalkozik a gyerekével. A tévé neveli fel, a játékok nevelik fel, a szülőnek nincs ideje, vagy kedve foglalkozni a gyerekével, akkor bizony ott probléma lesz. Lehet hisztizni azon, hogy a tévében este tíz előtt kimondják, hogy bazdmeg, vagy a gyerek csöcsöket lát, én is láttam, oszt mégis ember lett belőlem, tizenkét évesen maszturbáltam először. És akkor mi van? Családos apa vagyok, imádom a lányom, és mindent megtennék érte. Nap, mint nap látok olyan keresztényeket, akik annyit (se) foglalkoznak a gyerekkkel, hogy épp fizikából karót kapott, akkor megbüntessék. Ez nem nevelés, és nem való gyerek mindenkinek. Keresztényeknek főleg nem.

a keresztényeket bántani tilos 2017.09.07. 09:34:07

@Sipovicsné Zahedli Krisztina: Egy iskolai lövöldözés egyik elkövetője, aki végül magával is végzett, leggyakrabban Marilyn Mansont hallgatott. Egy riporter egyszer feltette neki a kérdést:

Riporter: Mit mondana Ön ennek a gyereknek
Manson: Nem mondanék semmit. Meghallgatnám őt.

Sipovicsné Zahedli Krisztina 2017.09.07. 09:36:54

@immortalis: Sőt, az én időmben még az volt, hogy a Tom és Jerry miatt lesznek agresszívak a gyerekek. Ott ugyanis az epizódok fele arról szól, hogy az egyik szereplő a másikat felrobbantja, fejbe vágja üllővel/tekegolyóval/baseball-ütővel, stb.

szekőcei 2017.09.07. 10:32:16

"that's bullshit darling"

Kezdve azzal, hogy a Wolfenstein: New Order SEMMIFÉLE valósághű csatát nem élhet át, hiszen az egy alternatív múltban játszódik, ahol a náci Németország világuralmát dönti meg; folytatva azzal, hogy miért is baj ha az ember fia játszik.

Szerintem zárdába kéne zárni az összes gyermeket, nehogymá'.

lone 2017.09.07. 11:59:57

Én, amikor hazaérek a gyerekekkel a lakásba, mindjárt behúzom a függönyt és együtt imádkozunk egyet, hogy biztonságban hazaértünk. Utána meggyújtok egy gyertyát, kenek nekik egy zsíros kenyeret paprikával és azt elfogyasztjuk a családi asztalnál. Ezután mindenki megy a dolgára, a gyerekek tanulnak a szobájukban és felkészülnek a másnapi hittanórára, mi anyával rendszerint Hamvas Bélát olvasunk fél hatig, aztán elindulunk kézenfogva a templomba. Este hazafelé jókat beszélgetünk a plébános úr tanításairól. Vacsora után a gyerekekkel együtt imádkozunk lefekvés előtt és 21 órakor elalszanak. Mi anyával még megnézzük az Echo Tv-t és mi is nyugovóra térünk az esti közös imádság után.

kenny69 2017.09.07. 12:10:39

Nincs olyan kutatás, ami bizonyítaná , hogy a videójáték bármennyivel is jobban növelné az aggreszivitást, mint bármi más.

például a szent könyvetek, amiben tömeges gyerekgyilkosságot követ el a kitalált lény, amit imádtok.

kenny69 2017.09.07. 12:18:08

Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a játékoknak egy bizonyos hányada a keresztény folklórból merít.

szóval...

kapjátok be, na.

Koshinae 2017.09.07. 12:56:28

Úristen mekkora orbitális baromság ez a "cikk"...

És ilyeneknek van szavazati joguk!

Sipovicsné Zahedli Krisztina 2017.09.07. 13:02:02

@lone: Semjén Zsolt intelmeit nem is tanulmányozzátok??? Hitetlenek!

Ádicsek37 2017.09.07. 13:31:31

A lényeg az, hogy a virtuális valóságot el tudjuk választani a való élettől... ha ez megtörténik, és mindkettőben a megfelelő normák szerint "élünk" (az idézőjel csak a VR-re vonatkozik), akkor nem lesz, nem lehet baj... persze ehhez kell némi (szellemi értelemben vett) érettség is...

Jaqen Hgharr 2017.09.07. 13:35:36

"a nők használati tárgyként való bemutatása és felhasználása. " "Ha pedig igaz lesz a vádolás, és nem találtatik szüzesség a leányban: Az ő városának emberei kövezzék meg kővel, hogy meghaljon." Biblia Mózes 5 22.20-21
:D Az ókorban, és a középkorban volt divat a nőket "asszonyállatnak" és tárgynak tekinteni. Ennyit erről.
Egyébként a legtöbb játék 18+-os, ha a szülő megveszi a gyerekének akkor onnantól kezdve az ő felelőssége...

Stefan Derrick 2017.09.07. 14:05:17

A Custer's Revenge meg a Saddam Game kimaradt.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2017.09.07. 14:19:36

Az Assassin's Creed legelső részében, meg a főszereplő egy nyíltan ateista gyilkos, aki kereszteseket és muszlim vezetőket gyilkol a középkori Jeruzsálem környékén.

Az Assassin's Creed 2-ben meg a főellenség a római pápa. Az utolsó harcban a Vatikánban kell megküzdeni vele.

A legtöbb Assassin's Creed játékban a vallás egy romlott és gonosz valami, amivel az emberiséget butítják és irányítják a hatalmon lévők.

Fel is rakom asszem a Revelationst, nyugalom, kedves keresztény család, abban nagyrészt muszlimokat kell megölni.

Asszem fel is telepítem valamelyiket,

Void Bunkoid 2017.09.07. 20:11:57

Valaki emlegette az óriásokat, igaz azok jehovások voltak, akik egy időben megpróbáltak nagyon barátkozni velem - én kétszer végighallgattam őket, mert hát szokás szerint nagyon jámbor lelkek, de sajnos a második alkalommal eltörött valami, és a képükbe röhögtem, hogy ti TÉNYLEG hisztek az óriásokban, HARMINCÖT évesen, háromgyerekes apuka meg anyukaként bazmeg?

Void Bunkoid 2017.09.07. 20:14:34

@Void Bunkoid: ja amúgy megdöbbentő volt a reakciójuk, egyáltalán nem volt visszatámadás, meg sértődés, leginkább iszonytató szégyent láttam az arcukon, mintha kezdtek volna ráébredni, hogy valójában mennyire istentelenül buták is ők. Többet nem jöttek. Remélem a gyülekezetbe sem mentek többet, és sikerült megmenteni őket.

Kereszteny Család · https://www.facebook.com/keresztenycsaladblog/ 2017.09.07. 21:31:02

@Jaqen Hgharr: Én úgy látom, hogy mostanában is egyre inkább divat a nőket asszonnyállatnak tekinteni.

Attlass 2017.09.07. 22:21:17

@Sipovicsné Zahedli "Több erkölcstan és hittanóra lenne a megoldás. "
Krisztina: Ha ezt valóban így gondolja, akkor Ön egy buta ember. A hittant eleve kipaterolnám az iskolákból. Semmi keresni valója ott!

Attlass 2017.09.07. 22:24:40

A Bibliában több az erőszak mint a legtöbb videojátékban. Ha egy gyerekkel azt elolvastatják, akkor annak a lurkónak már eleve annyi. Förtelmes olvasmány, főleg az Ószövetség. Amit abban olvastam azon teljesen ledöbbentem. Már rég be kellett volna tiltani. Nem is értem, hogy a keresztények hogyan képesek azt magasztalni?!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2017.09.08. 09:48:22

Mindig van lejjebb, de komolyan. 10 veszélyes badarság, ha el akarod zárni a gxer eked a valóságtól. Inkább legyen jó a kapcsolatod a gyermekeddel, beszélgess vele sokat, így például elmondhatja neked időben ha a hittanon fogdodsa a bácsi a nagy fekete talárban...
Persze ez borzasztóan populista alávaló érvelés, de sajnos pont olyan, mintha videojátékokat veszélyesnek állítunk be. Szánalmas.

TheCryingShadow 2017.09.08. 15:48:19

Látszik, hogy Keresztény család. Kötekedni tudnak a játékokba, de persze elfelejtik, hogy az egyház jó pár évvel ezelőtt "Isten nevében" pusztított, gyilkolt, küldött mágjára embereket. Pff, szánalmas az író.

Bernáth Márk Bence 2017.09.08. 18:33:52

Nem tudom én 13 éves voltam amikor először játszottam durvább játékkal és valahogy még mindig életben vagyok nincsen priuszom stb stb jó tanuló vagyok segítek szüleimnek stb stb sportolok és minden este felnézek az alábbi cikken felsorolt játékok egyikére avagy olyanra ami nincs a listán és teljesen normális életet élek . Az hogy egy játékot azért elítélnek mert erőszakos , sexuális tartalam bla bla bla , nem azért mondom de a szomszéd 9 éves kisfiú cigarettával rohangál a szájában , és ő nem játszik videójátékokkal . Az agressziónak is ezeket a programokat tartják felelősnek , ahelyett hogy szembe néznének a ténnyel hogy igen is szarok a gyerekem fejébe . És egyébként az alábbiakban felsorolt játékokban eléggé dús a történet . És én például nem azért játszottam a brutális Náci gyilkos játékkal hogy a nácikat gyilkoljam , hanem mert érdekelt Blaczkovics története hogy mit csinált ekkor és akkor ebben a kitalált fikcióban . Egyszóval annyit akarok mondani hogy egy primitív felfogású és nevelésű családban ne csodálkozzanak hogy a gyermekeik is ilyenek lesznek . Elvégre a szülőket követik a gyerekek nem de bár ?

És igen is eléggé sokan játszanak a játékkal mivel már az elején írta is hogy "800 millió $-t szerzett a cég" az gondolom nem 2 eladott példány , majd pedig a cikk végén meghazudtolja a tényt . Egy baromság az egész cikk igazából . Volt nekem egy nagyon vallásos ismerősöm aki 56 éves volt , látta mivel játszom megkérdezte miért elmondtam , aztán ő is kipróbálta és azt mondta hogy kifejezettem szórakoztató tud lenni .

Bernáth Márk Bence 2017.09.08. 18:37:45

@Attlass: Alapvetően szerintem egy 18 év alatti gyereknek ne tanítsanak hittant , had döntse majd ő el hogy ő miben hisz és miben ne , ne pedig mások döntsék el helyette , na igen ez az ami eléggé primitív .

ezegyfos0 2017.09.08. 22:42:14

Nem értem miért de ha belegondolunk nem igaz ez az egész. Volt már olyan gyerek ezen a blogon, aki cs:go vagy tf2 -től vagy gta5-től egy psychopata sorozatgyilkos lett? Igen, be lehet vallani, hogy körülbelül 1990-2017 - ig volt olyan aki ölt, öngyilkos lett tőlük, 100-140 gyerek, ÉS FELNŐTT EMBER, ilyen mindig is lesz az emberek lelki állapotától függ ami a legtöbb embernek a földön stabil. Egyszerűen nem hiszem el (a poszt alapján)
hogy én nem lettem egy veszélyes psychopata ember életem során így 17 évesen, annak ellenére hogy én call of dutyztam a black opsnak az összes részét végigjátszottam(5-14 évesen), és van egy olyan tervem hogy ilyen játékokat programozzak a jövőben. Ez egy másik téma, de abban hozzáfügg a bloghoz, hogy a számítógépezés és rajta erőszakos, játékokkal játszás a jövőmet alapozta meg. Ui: Ne hagyjátok hogy ilyen szar keresztényfos posztok megtévesszenek, elijesszenek a céljaidtól.

ezegyfos0 2017.09.08. 22:46:28

És a játékfüggőség az teljesen normális a mai világban. Édesapám erre nevelt hogy tartsak mértéket benne. Ezért nekem ne diktáljon itt ilyen óriási baromságokról a blog írója.

ezegyfos0 2017.09.08. 22:56:21

@Kereszteny Család: Ez az egész egy ádáz baromság, és ha valaki így börtönbe tartja a gyerekeit az egyszerűen nem normális. Sose szerettem volna hallani ilyesmit szexuális tartalom teljesen normális egy olyan játékban amiben ki is tüntetik azt, hogy 16+ , szerintem ezt a gyerek-játék-erőszak dolgot fel se kellett volna hozni témaként mert átlagban utálókat fognak vele szerezni ;) sok sikert az istenverte életében kedves blog írója, isten kúrja meg magát.

ezegyfos0 2017.09.08. 23:01:49

isten hangja: idefingottam

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2017.11.09. 17:34:20

@S.Márk: Szerintem keveri a Witcher-sorozattal a hülyéje. Abban vajákosok is vannak, meg mindenféle varázslat! :)

LiDéRc 2020.09.04. 00:00:41

Tudjátok ti, hogy mi a vérről szól a Naughty Bear? Nem tűnt fel a fogyatékos agyatoknak, hogy a főhőst kiközösítik, és azért olyan amilyen?! Nyilván: A való életben nem helyes a gyűlöletre gyűlölettel válaszolni. De basszátok meg! Inkább a való élettel foglalkozzatok, meg a való életben kiközösített embereket karoljátok fel (mindenféle erkölcsi prédikáció nélkül), ne pedig itt az interneten durrogjatok, ha akkora kurva nagy keresztények vagytok!
süti beállítások módosítása