Keresztény család

Istenkeresés az élet labirintusában...

Hogyan segíts a párodnak, hogy viszonya legyen?

2014. június 13. 16:03 - Kereszteny Család

hwh.jpg

Az alábbi cikk Mark Merril blogján jelent meg 2014. június 2-án, de az írást például a Charisma magazin is átvette. Mark egy 25 éve házas, ötgyermekes apuka, aki egyben a Family First non-profit szervezet elnöke is.


Légy őszinte magaddal, csinálsz bármi olyat, ami ahhoz vezethet, hogy a párodnak viszonya legyen?
A viszony legtöbbször nem alakul ki csak úgy magától. Persze, előfordul, hogy „csak úgy” megtörténik, de rendszerint éveken keresztül vannak kimondott és kimondatlan, megtett és elmulasztott dolgok, amik mind hozzájárulnak a megcsaláshoz.

Mindemellett, én nem állítom hogy a férj vagy a feleség, akinek viszonya van bármi módon igazolhatná azt amit csinál, de a házastárssal eltöltött nem kevés idő segített neki ebbe az irányba elmozdulni. Ahogy a feleségem, Susan szokta mondani: „Mivel a házasságban két ember van, így minden történetnek is van két oldala”.

Ez a helyzet, amikor arról hallunk, hogy egy férjnek vagy feleségnek viszonya van.

Mindketten tudnak olyan dolgokat mondani, ami a hűtlenséghez vezetett. Amikor megtörténik a baj, a „bűnös” rendszerint a barátok nyilvános bírálatának kereszttüzébe kerül, a megcsalt félről pedig tehetetlen áldozatként beszélnek, akit durván megbántott a semmirekellő házastársa. De az emberek könnyen elfelejtik, hogy a vétlen fél keze is benne lehet a dologban.

Tehát ha hűtlenségbe akarod hajszolni a házastársad, a következőket csináld:

1. Ne figyelj rá
Tégy úgy, mintha figyelnél, de továbbra is foglalkozz az emailjeiddel vagy a tévénézéssel, mialatt beszél. Miután kiönti előtted a szíved csak annyit válaszolj, hogy: „Nem így kellene érezned” vagy „Mióta ilyen fontosak neked az érzelmek? … Ez nem nagy ügy.” Biztos lehetsz benne, te nem azt érzed, amit ő érez ilyenkor.

2. Vess véget az őszinte beszélgetéseknek
Amikor a párod a jövőbeni reményeiről vagy álmairól szeretne veled beszélni, gyere elő egy igazán hatásos kifogással, most éppen miért nem érsz rá, például: „Most segítenem kell a gyerekeknek házi feladatot csinálni” vagy „Tudod, hogy a kedvenc TV műsorom jön most. Beszélünk később?”

3. Folyamatosan kritizáld, hasonlítgasd máshoz és beszélj róla degradálóan
A kritikus és méregető szavaiddal ezerféle módon megbánthatod és megsirattathatod a párodat  … „Kértem, hogy tegyél meg nekem egy dolgot és nem tetted meg. Semmit sem tudsz megcsinálni?” Vagy, „Azt kívánom, bárcsak jobban hasonlítanál ….. – hoz. Ő mindig ezt vagy azt csinálja a feleségének.”

4. Csak a barátaiddal töltsd el minden szabadidődet
A barátaiddal legyen stabil időbeosztásod golf vagy teniszmeccsekre. Keress valakit a környéken, ha ki akarsz mozdulni. De ez semmiképpen sem azt jelenti, hogy a társaddal menjél.

5. Zárd ki a vonzalmat és a szexet
A társad hozzákötnéd egy rakátéhoz és belőnéd valaki más hálószobájába? Ez esetben csak akkor mutass felé bármilyen vonzalmat, ha például már előbb teljesítette valamilyen kívánságodat. És csak akkor legyél  hajlandó vele szeretkezni, ha már nagyon kipihent vagy és van rá hangulatod. Ja, és ha a párod nem úgy viselkedik, ahogy te szeretnéd hogy viselkedjen, akkor taszítsd el magadtól addig amíg meg nem változik.

6. Tölts több időt a Facebookon, Twitteren és úgy általában a neten
Ez egy jó lehetőség, hogy elhessegesd magad körül a kedvesed. Mikor végre van egy kevés időd miután a gyerekeket lefektetted, nyisd ki a laptopod és tölts el órákat posztolással, lájkolással, megosztással és olvasással. Esetleg az ágyba is vidd magaddal az okostelefonod vagy az iPad-ed.

7. Minden időd és energiád a gyerekeidbe fektesd
Mondd a férjednek, vagy feleségednek: „Nézd, a gyerekek az elsők.” Biztos lehetsz benne, hogy az univerzum a gyerekeid körül forog. A gyerekeidnek szüksége van rád, hogy kimosd a ruhájukat vagy elkészítsd a vacsorát, a párod meg úgyis meg tud várni. Az életednek ebben a szakaszában, épp csak semmi időd nem marad, hogy kettesben legyél a házastársaddal. De egy nap …

Természetesen, senki sem akar segíteni a férjének vagy a feleségének, hogy egy harmadik személlyel kezdjen viszonyt. Így a legjobb amit tehetsz, hogy nem teszed ezeket a dolgokat.

Itt találhatsz egy másik írást arról a 12 dologról, ami zátonyra viheti a házasságod. Ha jobban érdekel a téma, olvasd el azt a 10 jótanácsot is, ami segíthet megelőzni a hűtlenséget. 

 Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Szólj hozzá!
Címkék: megcsalás

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenycsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr136299531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása