Keresztény család

Istenkeresés az élet labirintusában...

1 éves a blog

2015. június 05. 22:40 - Kereszteny Család

1.jpg

2015. június 6-án egy éve, hogy elindult a keresztenycsalad.blog.hu. Egy ilyen kerek évfordulón éppen itt az ideje, hogy törlesszem néhány eddig elmaradt adósságomat.

A blog célja

A blog indításával az elsődleges célom az volt - amint azt a jobb felső sarokban láthatod is -, hogy behozzak olyan témákat, információkat a magyar keresztény köztudatba, melyek hiányoznak vagy nehezen hozzáférhetőek. Ma már egyre kevesebb ember, főleg fiatal fog hozzá egy könyv elolvasásához. Magam is rengeteget olvasok, de főleg a neten, ahol a rövid, egy-egy témáról szóló cikkek azok, melyek leginkább felkeltik az érdeklődésemet.

Úgy gondolom, hogy az elmúlt évben elért több mint 153 000 oldalletöltés azt bizonyítja, hogy a keresztény életvitellel kapcsolatos gyakorlati tanácsokra van igény és igen, sikerült elérnem, hogy ne legyen hiábavaló a sok fordítással eltöltött óra, hanem valóban ismert legyen ez az oldal.

A másodlagos célom - az angol nyelv gyakorlása mellett - az volt, hogy a blog élő maradjon, azaz legalább heti rendszerességgel kerüljenek fel cikkek. Sajnos nagyon sok a "döglött" oldal, mert a kezdeti lelkesedés hamar alább tud hagyni. Nekem is voltak hullámvölgyeim, de szerencsére sikerült ezeken is túllendülnöm. Mivel az eddigi bejegyzések száma 56, ezért remélem a jövőben is érdemes lesz legalább egy héten egyszer felkeresned az oldalt.

Végül pedig szerettem volna ha az egyes cikkek vitafórumként tudnának funkcionálni, mivel mindenki számára nagyon hasznosak lehetnek az olvasók által megosztott tapasztalatok, nézőpontok. A célom a témafelvetés, amely akkor tud kiteljesedni, ha meg is vitatjuk a kapcsolódó írásban foglaltakat. Talán ez a nap is eljön egyszer.

Témaválasztás

Be kell valljam, hogy gyakran küzdök azzal a kérdéssel, hogy "Melyik téma legyen a következő?". Többször előfordult, hogy lefordítottam egy cikket, de mégsem tettem fel, csak valamikor jóval később. Rosszabb esetben pedig körülbelül a fordítás felénél jöttem rá, hogy a színvonal vagy a tartalom nem lesz elég jó, ezért aztán hagytam az egészet. További nehézség, hogy az amerikai kultúra nagyon más, mint a magyar, bár néha meg pont ez az, ami bátoríthat egy megfáradt lelket. Alapvetően próbálom azt az elvet követni, hogy leginkább olyasmiről legyen szó, amiről még nem volt, bár ez egyre nehezebb vállalkozás. Igazából még mindig csak sejtéseim vannak arról, hogy egy cikk mitől kerül az index-en címlapra, vagy mikor kezd önálló életet élni a Facebookon. Kicsit olyan ez, mint a magvető példázata.

Magamról

Adós vagyok még egy bemutatkozással, bár néhány saját írásomban már sok mindent elárultam magamról. Budapesten élek, egyre közelebb a negyvenhez, nős vagyok, a kislányom 9 a kisfiam pedig 12 éves. Teológiából valamint informatikából szereztem diplomát, angolból és franciából van nyelvvizsgám. Vállalkozóként dolgozom, programozással foglalkozom. Hosszú ideig egy nagyobb, evangéliumi közösségnek voltam tagja, most egy kisebb gyülekezetbe járunk a családommal, itt a vasárnap iskolában szolgálok. Szeretek sportolni, motorozni (csak robogó :) a családommal lenni, hegyet mászni és különböző új dolgokba belefogni. Most éppen lakást újítok fel. Ha két szóval kellene jellemeznem magam, akkor azt mondanám, hogy szeretek élni.

Statisztika

Ilyenkor szokás néhány részletesebb, a látogatottsághoz kapcsolódó adattal szolgálni, én sem teszek kivételt:

A 10 legolvasottabb bejegyzés:

1. 5 ok, amiért a szürke 50 árnyalata szemét 33798
2. A keresztény férfi 10 típusa, akihez nem kellene hozzámenned 21442
3. 4 ok, amiért ne vegyél iPhone-t a gyermekednek 19619
4. A keresztény nő 8 típusa, akit nem kellene elvenned 19362
5. Hogyan jutottunk idáig? 6394
6. 10 hazugság, amit az egyház a nőkröl tanít 6035
7. A lista, amely megmentette a házasságom 4841
8. Egy keresztény csináltathat tetoválást? 3913
9. Lehet-e egy fiú és egy lány „csak barát”? 3308
10. Azt kívánom, bárcsak vártam volna… 2470

 

A legmagasabb látogatottság 2015. február 9-én - minden bizonnyal ez egy index.hu címlapon való megjelenés - volt, ekkor egy nap alatt 28640 oldalletöltést regisztrált a rendszer

 A google szerint így néz ki az olvasótábor kor szerinti megoszlása:

ch1_1.jpg

Illetve az olvasók 42%-a férfi, a fennmaradó 58% pedig a gyengébbik nem képviselője.

Remélem egy év múlva ismét hasonló pozitív eredményekről lesz alkalmam beszámolni.

Ha bármilyen észrevételed van, akkor azt megoszthatod velem a keresztenycsalad@gmail.com címen is.

Az alábbi igével zárnám ezt a kis összefoglalót:

„Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól és hirtelen lepjen meg titeket az a nap, mint valami csapda, mert úgy fog rátörni mindazokra, akik a föld színén laknak. Legyetek tehát éberek és szüntelen könyörögjetek, hogy kimenekülhessetek mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt.” Lukács 21:34-36.

Szólj hozzá!
Címkék: saját

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenycsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr17521226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása