Keresztény család

Istenkeresés az élet labirintusában...

A házasság művészete

2016. április 10. 23:28 - Kereszteny Család

hazassag2.png

Nemrég a feleségemmel részt vettünk a gyülekezetünk által szervezett "A házasság művészete" nevű rendezvényen, melyet a FamilyLIFE nevű keresztény mozgalom hozott létre és már Magyarországon is elérhető a KIA alapítvány által. A véleményem röviden: Nem gagyi. Valóságos. Hiteles. Nem vagyok egy érzelgős típus, de több videót megkönnyeztem...

Az elmúlt harminc évben, keresztényként rengeteg tanítást hallottam a házasságról. Az összes idevonatkozó igehelyet ismerem. Tizenöt éve vagyok házas és úgy érzem, a házasságunk egy vonat, (nevezhetjük villamosnak is, a lényeg, hogy kötött pályás) ahol nem látok sok lehetőséget a változtatásra. Olyanok vagyunk amilyenek, úgy oldjuk meg a konfliktusainkat ahogy szoktuk, úgy osztjuk be az időnket/pénzünket ahogy szoktuk, úgy reagálunk és a másik is úgy reagál ahogy megszokhattuk.

Akkor meg minek erőlködni ilyen újabb, keresztény, Biblia alapú tréningekkel? Nem csak idő meg energiapocsékolás az egész?

Nem, nem volt az és megérte. Megérte, mert humoros, őszinte, nem törvénykező, életszerű és nagyon odatették magukat a készítők. Kaptunk nagyon igényes könyvet is (színes, 140 oldal), feladatokkal és ami a legfontosabb, hiteles történeteket, hogy férfiak, nők, min mentek keresztül, mit tettek azért, hogy megjavuljon, ami elromlott, vagy mit tettek azért, hogy ne romoljon el az, ami van és ez miért fontos. 

Mi tetszett legjobban? A szerelmes levél írás. Azt ritkán írunk. Mondjuk öt évente. Így ebben sok minden új volt.

Szóval szervezd meg. Szánjatok rá egy napot.

Egy kis ízelítő:

Utóirat: Köszi, hogy olvassátok a blogot, még akkor is, ha mostanában nincs időm fordítani...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenycsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr1008586906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sovány fiú 2016.05.03. 00:35:05

Kedvesemmel mi is voltunk egy ilyen "Házasság művészete" programon még tavaly, és nekünk is nagyon tetszett. Mindenkinek tudom ajánlani én is.
süti beállítások módosítása